Šport > Nogomet
20 ogledov

"Argentina ne more igrati kakor Barça"

Javier Pastore Francelino Matuzalem EPA
Javier Pastore je pred nadaljevanjem Cope Américe po prvi tekmi argentinske reprezentance povedal, da Argentina ne more igrati kakor Barcelona. Lahko pa se gavči katalonski igri vsaj približajo.

"Ni mogoče, da bi igrali kot Barcelona. Tako ne moremo igrati, saj oni to počno že od najnižjih selekcij dalje," je Pastore zaupal argentinskim novinarskim kolegom, ko so ga spraševali o Messijevi neučinkovitosti v argentinskem dresu. Da, ena izmed najbolj "norih" nogometnih nacij še kar ni pozabila prve tekme tekmovanja, ko so Argentinci "le" remizirali z Bolivijci.

"Da, lahko jih poskušamo posnemati, saj imamo dobre nogometaše, toda Argentina ne bo prišla na raven Barcelone, kajti nogometašev, kot sta Xavi ali Iniesta, ne vidim v naši ali kateri koli drugi reprezentanci," je za revijo Olé stanje orisal Pastore. Ima pa Argentina Messija. "Naša sreča je, da ga imamo v moštvu. Ko bi vsaj lahko igrali tako, da bi mu ustrezalo in mu ne bi bilo treba hoditi po žogo že na sredino igrišča," si želi Messijev soigralec v reprezentanci. Pastore še dodaja, da Messi ne more vsega narediti sam. "Lahko preigra enega, dva ali tri nogometaše, toda prišel bo četrti, ki ga bo zaustavil," enega izmed glavnih razlogov za neučinkovitost nogometaša Barcelone v argentinskem dresu opisuje Iličićev soigralec pri Palermu.

"Mislim, da ni dobro, da Argentina igra za Messija. Moramo izkoristiti hitrost in kombinatoriko vseh. Ne samo Messijeve ... On je plus, ki ga imamo, saj je najboljši na svetu, toda treba je poiskati kolektivno usklajenost, v kateri bo vsak lahko dal svoj maksimum," je načrt za boljše predstave argentinske reprezentance predstavil 20-letni vezist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.