Šport > Nogomet
7 ogledov

Batista kljub debaklu ne bo menjal

Argentina, Bolivija, messi Reuters
Argentina je v prvem kolu skupinskega dela Cope Americe, ki jo letos gostijo ravno gavči, z remijem proti Boliviji v La Plati močno razočarala domačo javnost. Selektor Sergio Batista pred nadaljevanjem kljub temu ne načrtuje večjih sprememb.

Gostitelje 43. Cope Americe, sicer najstarejšega nogometnega celinskega tekmovanja na svetu, v drugem kolu čaka Kolumbija. Zmaga je za Lea Messija in druščino skoraj nujna, saj domača javnost po debaklu v prvem kolu proti Boliviji (1:1) zahteva zmago in predvsem navdušujočo igro s številnimi zadetki.

Selektor Sergio Batista je prvo srečanje v skupini proti Boliviji začel le s tremi ofenzivnimi nogometaši: Leom Messijem, Carlosom Tevezom in Ezequielom Lavezzijem. Ob polčasu je Estebana Cambiassa zamenjal z Angelom Di Mario, v 71. minuti pa v igro namesto Lavezzija poslal strelca izenačujočega zadetka Sergia Agüera. Čeprav mu ta kombinacija ni prinesla dobitne kombinacije, bo Batiste z isto formacijo vztrajal tudi v drugem kolu proti naslednikom legendarnega Carlosa Valderrame. "Zdaj ne bomo dramatizirali, zakaj nismo dobili prve tekme. Vemo, da se je vse skupaj začelo in da bomo vse boljši. Ne maram menjati ekipe pred vsako tekmo. Našim napadalcem bomo dali novo priložnost. Sergio Agüero trenutno igra zelo dobro, toda videli bomo. Še enkrat bom začel z isto postavo, nato pa bomo videli," je pred obračunom s Kolumbijo napovedal Batista.

Po remiju z Bolivijo so znova oživele tudi govorice o slabi igri Messija v dresu državne reprezentance. Argentinec je vnovič odigral pod svojimi zmožnostmi in bil povsem drugačen igralec, kot smo ga v letošnji sezoni spremljali v Barceloni. "Proti Boliviji sem ga večkrat opazil na naši strani igrišča. To se ne sme dogajati. Lionel mora igrati pred nasprotnikovim golom. Nazaj se ne sme vračati in naši vezni igralci ne smejo stati pred njim," je o igri svojega prvega zvezdnika povedal Batista, ki je z njim tudi opravil razgovor.

Copa America, 2. kolo:

Skupina A

Četrtek, ob 02.45:
Argentina - Kolumbija

Petek, ob 00.15:
Bolivija - Kostarika

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.