Gejevska skupnost napada Markovića

Foto: Žurnal24 Marković (desno) skupaj s predsednikom Uefe Michelom Platinijem. (Foto: Pixsell)
Predsednik hrvaške nogometne zveze (HNS) Vlatko Marković je v intervjuju dejal, da v reprezentanci ni prostora za geje. Kljub opravičilu gejevska skupnost zahteva, da na naslednji tekmi vihra njihova zastava.
Oglej si celoten članek

"Ne. Na našo srečo igrajo nogomet le zdravi ljudje," je na vprašanje Večernjega lista, ali je že srečal kakšnega homoseksualnega nogometaša, kontroverzno odgovoril predsednik hrvaške nogometne zveze Vlatko Marković. Še prej mu je uspelo izdati, da dokler bo na čelu HNS, v dresu s kockami ne bo prostora za istospolno usmerjene, obe izjavi pa sta močno odmevali tudi v tujini. Kljub opravičilu je zdaj postal tarča gejevskih organizacij, ki med drugim od njega zahtevajo, da na naslednji kvalifikacijski tekmi hrvaške reprezentance vihra tudi znamenita mavrična zastava, simbol strpnosti in gejevske skupnosti.

"Opravičilo predsednika HNS Vlatka Markovića za nedavni homofobični in diskriminatorni izpad proti gejem je dobrodošlo. Upamo, da ni sledilo šele po težkih pritiskih iz evropskih nogometnih krogov, ampak da gre za iskren izraz obžalovanja, s čimer Marković začenja popravljati svoja stališča," so zapisali pri aktivističnih skupinah Zagreb Pride, Queer Zagreb in Lori. Da pa bo na Maksimiru poleg hrvaške kdaj zavihrala mavrična zastava, pa bo moralo preteči še veliko Save ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.