Šport > Nogomet
18 ogledov

Gejevska skupnost napada Markovića

Marković (desno) skupaj s predsednikom Uefe Michelom Platinijem. (Foto: Pixsell) Žurnal24 main
Predsednik hrvaške nogometne zveze (HNS) Vlatko Marković je v intervjuju dejal, da v reprezentanci ni prostora za geje. Kljub opravičilu gejevska skupnost zahteva, da na naslednji tekmi vihra njihova zastava.

"Ne. Na našo srečo igrajo nogomet le zdravi ljudje," je na vprašanje Večernjega lista, ali je že srečal kakšnega homoseksualnega nogometaša, kontroverzno odgovoril predsednik hrvaške nogometne zveze Vlatko Marković. Še prej mu je uspelo izdati, da dokler bo na čelu HNS, v dresu s kockami ne bo prostora za istospolno usmerjene, obe izjavi pa sta močno odmevali tudi v tujini. Kljub opravičilu je zdaj postal tarča gejevskih organizacij, ki med drugim od njega zahtevajo, da na naslednji kvalifikacijski tekmi hrvaške reprezentance vihra tudi znamenita mavrična zastava, simbol strpnosti in gejevske skupnosti.

"Opravičilo predsednika HNS Vlatka Markovića za nedavni homofobični in diskriminatorni izpad proti gejem je dobrodošlo. Upamo, da ni sledilo šele po težkih pritiskih iz evropskih nogometnih krogov, ampak da gre za iskren izraz obžalovanja, s čimer Marković začenja popravljati svoja stališča," so zapisali pri aktivističnih skupinah Zagreb Pride, Queer Zagreb in Lori. Da pa bo na Maksimiru poleg hrvaške kdaj zavihrala mavrična zastava, pa bo moralo preteči še veliko Save ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.