Generalka za SP Ulissiju, Bole na 26. mestu

Foto: Profimedia Diego Ulissi je bil najmočnejši v ciljnem sprintu.
Diego Ulissi je bil najmočnejši v ciljnem sprintu.
Kolesarji so se v nedeljo merili na dirki za Veliko nagrado Montreala.
Oglej si celoten članek

Italijanski kolesar Diego Ulissi je v nedeljo dobil kolesarsko dirko za VN Montreala. Po 205 kilometrih je bil v finišu močnejši od Španca Jesusa Herrade in Nizozemca Tom-Jelte Slagterja.

Favoriti, belgijski olimpijski prvak Greg van Avermaet in dvakratni svetovni prvak Slovak Peter Sagan, ki je v petek dobil VN Quebeca, tokrat s končnim razpletom niso imeli nič. Belgijec je bil sedmi, Slovak pa deveti, oba z zaostankom 16 sekund.

Nastopilo je tudi pet Slovencev. Najboljši je bil Grega Bole na 26. mestu, ki je zaostal 33 sekund. Janez Brajkovič je bil 55., Simon Špilak 60., Luka Pibernik 79., Borut Božič pa dirke ni končal.

Večini nastopajočih sta dirki v Kanadi služili kot priprava na svetovno prvenstvo v Bergnu na Norveškem, kjer bo cestna dirka na sporedu čez slabih 14 dni.

Vuelta Froome spet pisal zgodovino

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.