GFC: Ekspresni knock-out Vlahovića

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Lemmy The Dog Krušič se dobro zaveda, da bi ga poraz proti Anžetu Egartu veliko Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Sobotni premierni borilni spektakel Grom Fighting Championship (GFC) v Kongu v Grosupljem je izpolnil pričakovanja. Čeprav borbe niso bile najkvalitetnejše, so borci s srčnostjo navdušili vse prisotne.
Oglej si celoten članek

Preden se dotaknemo devetih borb (štiri amaterske in pet profesionalnih), ki so na noge dvignile okoli 400 gledalcev v Kongu, je prav, da nekaj pohvalnih besed namenimo organizatorjem pod vodstvom Janija Božica. Slednji so celotno prireditev speljali brezhibno, poskrbljeno je bilo tudi za brezskrbno delo novinarjev. Seveda, za naprej ostaja še veliko prostora za popravke in napredek, a podobnih organizacij pri nas lahko preštejemo na prste ene roke (ob GFC je tu le še vsem ljubiteljem borilnih športov znan WFC), tako da je to vsekakor dobrodošla novost na našem prostoru, ki lahko poskrbi le za napredek mešanih borilnih veščin (MMA) v Sloveniji. V tej luči si GFC vsekakor zasluži podporo za nadaljnje delo. Podobno kot organizatorji si za svoje predstave v kletki čisto desetko zasluži tudi vseh 18 borcev. Kljub temu, da večina še nima pravih izkušenj, če izvzamemo Lemmyja Krušiča in Miho Utrošo, in da so se predstavili le borci iz Slovenije in Hrvaške so s srčnostjo nadoknadili pomanjkanje znanja.

Podobnega mnenja sta bila tudi izkušena borca Marko Drmonjič in Bojan "Želva" Kosednar, ki imata obilico izkušenj iz tekmovanj v domačih logih in tujini. "Za prvič zadovoljivo. Vsekakor si vsi borci zaslužijo čestitke,“ sta po koncu King of Kongo za zurnal24.si povedala Kosednar in Drmonjič, ki sta se tokrat preizkusila v vlogi sodnikov in nalogo opravila odlično. Razumljivo je po koncu od zadovoljstva sijal tudi Božič. "Zelo sem zadovoljen. Vse je potekalo nad pričakovanji. Dvorana je bila polna, kar sem si tudi želel. Priča pa smo bili izjemnim borbam,“ je dejal Božič in se dotaknil tudi srčnih predstav vseh nastopajočih: "To smo iskali. Gledalci čutijo pravega borca po srcu in ne samo po tehniki.“ Božič je še dodal, da že kmalu načrtuje nov spektakel.

Štruclu zmaga v Sarajevu
Odlični slovenski K-1 borec Rok Štrucl iz Scorpion Gyma iz Novega mesta je v soboto slavil prestižno zmago v Sarajevu. Na Sarajevo Fight Night 2 je pred polno dvorano Skenderija po točkah premagal domačina Sanida Imamovića. Štrucl je bil v drugi rundi sicer že pred zmago, saj je Imamovića z high-kickom poslal v knock-down, a se je nato slednji uspel pobrati in nadaljevati borbo do zanj klavrnega konca.

Vlahović položil 133 kilogramov težkega Vušnika
Glavna borba večera za naziv King of Kongo med domačim Juretom Vušnikom in Hrvatom Marinom Vlahovićem se je končala po vsega petih sekundah. Vlahović je že kmalu po začetku borbe z izjemnim krošejem položil 133 kilogramov težkega hrusta s Koroške, ki je nato potreboval tudi pomoč zdravnikov, a razen glavobola in nekaj bušk ne bo imel drugih posledic. Borca sta sicer po prihodu v kletko polna adrenalina celo pred znakom sodnika za začetek borbe slednjo že želela začeti, a ju je sodnik še pravočasno umiril. Kot se je izkazalo po koncu borbe pa je ravno prehiter napad Vušnika prinesel zmago Vlahoviću. "Moj trener mi je dejal, da je moj nasprotnik pri prvem napadu spustil roko, kar sem v drugo izkoristil in ga res dobro zadel. Upam, da bo z njim vse v redu. Tako hitre zmage vsekakor nisem pričakoval, a to je le nagrada za naporne treninge,“ je po koncu razmišljal Vlahović.

Od ostalih borb velja omeniti tudi zmago Lemmyja "The Dog“ Krušiča, Hrvata Luko Žeželića je dotolkel že v prvi rundi. Krušič je po koncu zmago na odobravanj vseh prisotnih zmago posvetil invalidom, ki so bili med gledalci. V skladu s svojimi napovedmi se je Miha Utroša še pred koncem prve minute Reneju Paviću oddolžil za poraz pred letom dni in nato izzval Carlosa Maio. Jure Smerdelj je za zmago nad Aljošo Martinčičem potreboval vse tri runde, Primož Vrbinc pa je Luko Čoža premagal s tehničnim knock-outom v drugi rundi. V ameterskih borbah so se zmag veselili Peter Gorše, Miha Perovšek, Anže Egart in Marko Radjelović. Omeniti velja le še to, da je lep ekipni uspeh zabeležil ljubljanski Vale Tudo. Ob trenerju in predsedniku Utroši so do zmag prišli tudi vsi štirje njegovi varovanci (Egart, Perovšek, Gorše, Vrbinc).

Grom: King of Kongo:

Glavne borbe (profesionalni dvoboji):

Jure Vužnik (Slo) : Marin Vlahović (Hrv): za naziv King of Kongo
Vlahović s knonck-outom v prvi rundi.

Lemmy The Dog Krušič (Slo) : Luka Žeželjić (Hrv)
Krušič s tehničnim knock-outom v prvi rundi.

Miha Utroša (Slo) : Rene Pavić (Hrv)
Utroša s tehničnim knock-outom v prvi rundi.

Jure Smerdelj (Slo) : Aljoša Martinčič (Slo)
Smerdelj po sodniški odločitvi.

Luka Čož (Slo) : Primož Vrbinc (Slo)
Vrbinc s tehničnim knock-outom v drugi rundi.

Predborbe (amaterski dvoboji):

Peter Gorše (Slo) : Matija Blažičević (Hrv)
Gorše zmagal v drugi rundi.

Miha Perovšek (Slo) : Danijel Grabar (Slo)
Perovšek zmagal v prvi rundi.

Anže Egart (Slo) : Jernej Gajsek (Slo)
Egart zmagal v prvi rundi.

Gašper Sodnik (Slo) : Marko Radjelović (Hrv)
Radjelović po sodniški odločitvi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.