Glasne vuvuzele tarče kritik

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Svetovno nogometno prvenstvo je tik pred vrati. Navijači domače reprezentance so na ulicah Cape Towna svojim ljubljencem pripravili zares veličasten sprejem.
Oglej si celoten članek

Priljubljeni navijaški instrument južnoafriških privržencev bafane bafane je pred svetovnim nogometnim prvenstvom postal tarča ostrih kritikov, ki bi najraje videli, če bi se ta navijaški pripomoček poslovil s tribun. Proizvajajo neprijeten, ušesa parajoči zvok, zdravniki pa svarijo tudi pred širjenjem okužb prek vuvuzel.

Zdravnica z londonske šole za higieno in tropsko medicino (London School of Hygiene and Tropical Medicine) Ruth McNerney je v pogovoru za ameriško tiskovno agencijo AP opozorila, da so vuvuzele priročen medij za prenos različnih okužb, od gripe do prehlada. Njihov uporabnik lahko namreč v okolico raztrosi izločke v obliki spreja, v katerem se lahko skrivajo najrazličnejši patogeni mikroorganizmi in ki lahko pridejo v pljuča nič hudega slutečih navijačev, ki sedijo na tribunah ob glasnem zboru vuvuzel. Z raziskavami so namreč odkrili, da se nevarnost širjenja okužb poveča z uporabo vuvuzel za nekajkrat v primerjavi z navadnim kašljem ali vpitjem.

Torej nasvet za vse navijače: za preprečitev izgube sluha zaradi vuvuzel nujna uporaba čepkov, v izogib okužbam pa ustnih mask.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.