Glavni kolešček v dinastiji Bojevnikov z novo pogodbo

Foto: EPA Steve Kerr
Golden State storil še en korak k nadaljevanju dominacije.
Oglej si celoten članek

Vodstvo ekipe Golden State Warriors je podaljšalo pogodbo s trenerjem Stevom Kerrom, ki je v zadnjih štirih sezonah lige NBA ekipo popeljal do treh naslovov prvaka (2015, 2017, 2018). V skladu s politiko kluba pa niso navedli dolžine trajanja nove pogodbe ali drugih finančnih podrobnosti.

V sporočilu za javnost je ekipa Warriors navedla besede glavnega direktorja kluba Boba Myersa, da bo dvainpetdesetletni Kerr "vodil ekipo še naslednjih nekaj let". Kerr je leta 2014 zavrnil ponudbo New York Knicks in podpisal petletno pogodbo z Golden Statom, ki je bila po navedbah ameriških medijev vredna 25 milijonov dolarjev.

"Zelo smo veseli, da smo sklenili dogovor s Stevom ... Pod njegovim vodstvom smo se veselil treh naslovov prvaka v zadnjih štirih sezonah, njegova sposobnost, da izboljšuje vse ravni in vidike svojega dela, pa je bila ključna, da smo se odločili za podaljšanje. Je izjemen trener, še pomembneje pa je, da je neverjetna osebnost," je pojasnil Myers.

NBA Prvaki še okrepili zvezdniško zasedbo

Kerr se je s tremi naslovi v prvih štirih letih na čelu bojevnikov pridružil zgolj dvema trenerjema, ki jima je v zgodovini NBA uspel tak podvig. Pred njim sta se na ta seznam vpisala Phil Jackson (1991, 1992, 1993) in John Kundla (1949, 1950, 1951).

Obenem je trener z najboljšim izkupičkom zmag v končnicah v zgodovini lige; med tistimi, ki so zbrali najmanj 25 nastopov po rednem delu sezone, je zabeležil 63 zmag in 20 porazov (75,9 odstotka zmag).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.