Šport > Košarka
424 ogledov

Prvaki še okrepili zvezdniško zasedbo

demarcus cousins Epa
Kadrovske rošade v ligi NBA.

V najmočnejši košarkarski ligi NBA se v teh dneh vrstijo prestopi, med njimi pa je še vedno najbolj odmevna selitev LeBrona Jamesa v Los Angeles. Tam se mu bo pridružil Rajon Rondo, ki se bo v mesto angelov preselil iz New Orleansa. Okrepili so se tudi branilci naslova iz San Francisca, in sicer bo dres bojevnikov oblekel DeMarcus Cousins.

Cousins, ki sicer še okreva po poškodbi ahilove tetive, naj bi po poročanju ESPN pristal na enoletno pogodbo z branilci naslova Golden State Warriors. Kot poročanje omenjene televizije, povzema francoska tiskovna agencija AFP, naj bi bila pogodba vredna 5,3 milijona dolarjev.

Cousins se bo tako med drugim pridružil dvakratnemu najkoristnejšemu igralcu končnice Kevinu Durantu, dvakratnemu najkoristnejšemu igralcu lige Stephnu Curryju in trikratnemu prvaku Klayu Thompsonu. Dobrodošlico v klub mu je prek Twitterja zaželel tudi Curry.

Cousins je sicer v lanski sezoni 48-krat oblekel dres New Orleansa, pri čemer je v povprečju zbral 25,2 točke na tekmo, 12,9 skokov in 5,4 asistenc. Januarja si je na tekmi proti Houstonu natrgal ahilovo tetivo, 27-letnega igralca pa na igrišču pričakujejo decembra ali januarja prihodnje leto.

lebron james Odmeven prestop Šport LeBronova zgodba material za hollywoodski film

Po poročanju agencije naj bi si sicer Cousinsa želeli tudi v Los Angelesu, kjer so v nedeljo podpisali 154 milijonov vredno pogodbo z Jamesom. Od svoje nekdanje zvezde so se v Clevelandu že začeli poslavljati, tokratni odhod Jamesa pa je precej manj buren od tistega, ko se je James preselil v Miami.

Sponzor moštva Nike bo po poročanju medijev še ta teden odstranil ogromen Jamesov plakat, ki se razteza čez deset nadstropij stolpnice, kjer imajo sedež kavalirji.

V Los Angelesu se bo Jamesu pridružil tudi JaVale McGee, ki je doslej branil barve Golden Stata, prav tako se tja seli Rajon Rondo, ki je z moštvom Boston Celtic leta 2008 osvojil naslov prvaka NBA.

Rodno je v karieri že oblekel drese Bostona, Dallasa, Sacramenta in Chicaga, lansko sezono pa je v New Orleansu v povprečju na tekmo zbral 8,3 točke, 8,2 asistenc in štiri skoke. Kot poročanje ESPN še povzema AFP, bo 32-letnik podpisal enoletno pogodbo v višini devet milijonov dolarjev.

Čez lužo se po poročanju nemške tiskovne agencije dpa seli tudi Brad Wanamaker, in sicer v ekipo Boston Celtics. Wanamaker je do nedavnega zastopal barve turškega Fenerbahčeja.

Igralci sicer uradno pogodb s klubi v skladu s pravili NBA ne smejo podpisati do petka.

luka dončić Status uganka Šport Dončić manjkal na prvem treningu Dallasa
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice