Šport > Košarka
7753 ogledov

Čustveno slovo Luke Dončića

luka dončić
Luka Dončić se je s pismom poslovil od Reala. "Od danes imate navijača v Dallasu. Ampak, kot pravi Terminator: Vrnil se bom!"
Jorge Garbajosa Garbajosa Šport "Nikoli nisem silil Dončića, da bi igral za Španijo"

Čeprav se je zlati slovenski reprezentant Luka Dončić iz Dallasa vrnil že v nedeljo, pa si v minulih petih dneh ni vzel niti pet minut za pogovor s slovenskimi mediji (pa čeprav bi mu Real, s katerim ima še veljavno pogodbo, to dovolil). Je pa v španščini zapisal poslovilno pismo soigralcem, vodstvu in navijačem madridskega Reala, ki ga je klub objavil na svoji spletni strani. 

"Igral sem za najboljši klub na svetu, zdaj pa bom igral v najboljši ligi na svetu."

Tretji izbor na minulem naboru za NBA začenja z besedami, da je košarka njegovo življenje. "Imel sem veliko srečo. Pri 13-ih letih sem prišel živet v Madrid. Želel sem izpolniti sanje, da bi postal vrhunski košarkar. Nisem pa si mislil, da me bo ta pot pripeljala do uresničitve dvojih sanj, ki se ponavadi uresničijo le v filmih. Igral sem za najboljši klub na svetu, zdaj pa bom igral v najboljši ligi na svetu."

Lukov dres Že naprodaj Šport Kje in za koliko lahko kupite Dončićev dres

V pismu ni pozabil na svoje soigralce. Pravi, da je najlepše pri košarki, da gre za moštveni šport. Zahvala pa ne gre le soigralcem. "Ekipa smo bili vsi: predsednik, direktorji, trenerji, zdravniki, fizioterapevti, vsi zaposleni v klubu ... Vsem hvala, hvala, neskončno hvala. Še posebej pa Albertu Angulu, Pablu Sanudu, Daniju Sartu in Pacu Redondu, ki so sprejeli slovenskega fanta, ki ni imel pojma o španščini in so zanj skrbeli kot za sina, dokler ni postal moški."

Dončića zdaj čaka prekinitev pogodbe z Realom in izplačilo odškodnine (to bo moral poravnati sam, saj NBA-klubi odškodnin ne plačujejo). In nato bo lahko podpisal za Mavericks. V ZDA odhaja v začetku julija. Ekipi se bo v Las Vegasu pridružil na poletni ligi. Tam ne bo igral, opravil bo le kak trening, da se spozna z delom v klubu.

Posebno zahvalo je namenil navijačem. "Ker ste me podpirali, mi oprostili napake in uživali v uspehih." Piše, da se najraje spominja prve trojke za člansko ekipo Reala, ko je prejel stoječe ovacije. Imel je 16 let. "Hvala lepa! Za vedno boste v mojih srcih."

Luka Dončić Že v Teksasu Šport Kaj je Dončića pričakalo v Dallasu

"Od danes imate navijača v Dallasu. Ampak, kot pravi Terminator: Vrnil se bom!" pismo navijačem, soigralcem in vodstvu Reala Madrida zaključuje Luka Dončić.

luka dončić O Dončiću Šport Nesterović: Zdaj se zanj vse začenja iz ničle

"Hvala lepa, Luka. Veliko sreče na novi poti," se mu je prek twitterja zahvalil Real.

Komentarjev 4
  • Lovebites 23:08 29.junij 2018.

    Avtor PM,kratko in jedrnato,idi v PM.Ti si ocitno zaljubljen v tega mulca,da folk vsakodnevno posiljujes z njim.Fetihova je lezbaca,ker zanjo je vsaka lepotica in krasotica,tebi pa ocitno sedejo mladi visoki fantici.

  • Avatar Sirtassa
    Sirtassa 22:31 29.junij 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com