Šport > Košarka
484 ogledov

Najbolj je manjkal ... Vidmar!

Slovenija:Španija Anže Petkovšek
Slovenija, ki je nastopila močno oslabljena, ni bila kos zasedbi Španije, ki jo je premagala še drugič v teh kvalifikacijah. Tokrat z rezultatom 83:72.

Slovenska reprezentanca se je na tekmi proti Španiji morala znajti brez svojih največjih košarkarskih zvezd, saj selektor Rado Trifunović ni mogel računati na Luko Dončića, Anthony Randolpha ter Gorana in Zorana Dragića.

Slovenija:Španija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

A mož, ki so ga soigralci tokrat najbolj pogrešali na parketu, ni nobeden izmed omenjene zvezdniške četvorke, pač pa je to garač pod obročem, Gašper Vidmar.

Slovenija EuroBasket 2017 Nov udarec Šport Slovenija izgubila enega ključnih igralcev

Aktualni kapetan slovenske reprezentance je manjkal zaradi operacije kolena, izostanek robustnega centra pa se je zelo poznal na naši igri. Slovenija je bila zelo slaba v skoku. Španci so imeli že v prvem polčasu 27 skokov, od tega enajst v napadu (na koncu je bilo razmerje 50:35).

Prav tako ni pomagalo, da si je edini pravi center naše reprezentance Žiga Dimec zelo zgodaj nabral osebni napaki. Tudi sicer je Dimec deloval precej izgubljeno pod košem, tako da je v 16 minutah igre uspel v statistiko vpisati le en skok in zgrešeni met.

Slovenija:Španija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Namesto Dimca je tako prvič v življenju na pozicija centra igral Edo Murić, ki je kot razlog za poraz izpostavil ravno primankljaj pravih centrov v ekipi: "Dali smo vse od sebe, a žal nismo v top formi in v najmočnejši postavi. Imeli smo enega centra, ki si je hitro nabral dve osebni napaki, zato sem moral jaz pod koš. Prvič v življenju sem igral klasično petico. Seveda se proti višjim španskim igralcem nisem najbolje znašel. A trudili smo se do konca in mislim, da si zato nimamo kaj očitati."  

Tudi Saša Zagorac je izmed vseh manjkajočih izpostavil ravno Gašperja Vidmarja: "Španci so tekmo začeli zelo agresivno, predvsem so bili skočni pod našim obročem, kar nismo znali zaustaviti oziroma preprečiti. Enako se nam je zgodilo že na prvi tekmi v Burgosu in tudi v Belorusiji. Vsekakor se nam je poznala odsotnost Gašperja Vidmarja."

Slovenija:Španija Kvalifikacije Šport Španci previsoka ovira za Slovence

Slovenija bo prvi del kvalifikacij sklenila v nedeljo, ko bo v Stožicah ob 20. uri gostila Črno goro. Zmaga bi bila zelo dobrodošla za nadaljevanje kvalifikacij septembra, novembra in februarja prihodnje leto.

Saša Zagorac pred zadnjo tekmo prvega kvalifikacijskega dela ostaja optimist: "To tekmo moramo čim prej pozabiti, upam, da smo se iz nje kaj naučili, in se čim bolje pripraviti na nedeljski obračun s Črno goro. Če smo zmagali v Podgorici, ne vem, zakaj ne bi to ponovili še v Stožicah."

Slovenija:Španija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Da je potrebno tekmo s Španijo čim hitreje pozabiti ter se osredotočiti na tekmo s Črno Goro poudarja tudi slovenski selektor Rado Trifunović: "Čeprav je morda na trenutke delovalo, kot da se niso borili, verjemite, da so igralci dali vse od sebe. Španija ima fizično izredno močno in homogeno ekipo, ki vseh štirideset minut igra v istem ritmu. Mi smo se borili, a ta borba ti vzame veliko moči in sape, zato je morda, kdaj izgledalo, da se fantje ne trudijo dovolj. To tekmo moramo čim prej arhivirati in se maksimalno pripraviti na obračun s Črno goro."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.