Šport > Košarka
2124 ogledov

"Nikoli nisem silil Dončića, da bi igral za Španijo"

Jorge Garbajosa Epa
Predsednik španske košarkarske zveze tudi o izjavi izpred dveh let.

Med tistimi, ki so najbolj prešerno slavili zmago Španije v Stožicah, je bil predsednik španske košarkarske zveze Jorge Garbajosa. Nekdanji košarkar TAU Ceramice, Bennetona, Unicaje, NBA ekipe Toronto Raptors, Himkija in Real Madrida je po zadnjem pisku sirene večkrat stisnil pesti v zrak in slavil zmago z izidom 83:72.

"Slovenija ima odlično reprezentanco in seveda sem vesel te zmage. Dvorana je bila v dobrem pomenu glasna in uspeh tu je za nas zelo lep in pomemben. Bila je to odlična predstava z naše strani. Pred začetkom kvalifikacij nismo pričakovali, da bomo v petih dvobojih dobili prav toliko tekem. Še zlasti, ker je v tej skupini tudi tako odlična reprezentanca, kot je to Slovenija. Sem zelo vesel in ponosen. Fantje so pokazali ekipno igro, predanost reprezentanci, na parketu so pokazali veliko truda," je po tekmi proti zelo oslabljeni Sloveniji, manjkali so Luka Dončić, Anthony Randolph, Zoran Dragić in Gašper Vidmar, dejal Garbajosa.

"Radi igramo proti vsem najboljšim igralcem na svetu, žal mi je, da Luka Dončić ni mogel zaigrati. Tudi sami bi radi igrali z bratoma Gasol in še nekaterimi igralci, a trenutno ne morejo biti z nami. V prihodnosti še računamo nanje, tokrat pa smo ponosni na te košarkarje, ki jih imamo," je še dejal predsednik španske košarkarske zveze.

Ta je pred dvema letoma izjavil, da bi v španski reprezentanci rad videl tudi Luko Dončića. Slovenski najstnik se je po njegovi izjavi hitro opredelil za Slovenijo in tako ni odšel po poti, ki jo je na primer izbral Črnogorec Nikola Mirotić. Slednji je nato z rdečo furijo osvojil naslov evropskih prvakov leta 2015, leto kasneje pa tudi bron na olimpijskih igrah.

"Nikoli nisem silil, da bi bil Luka član španske reprezentance. Imel sem res tisti intervju s španskimi mediji, kjer so me vprašali, ali bi rad videl, da bi Dončić zaigral za Španijo. Seveda sem dejal, da bi mi to bilo zelo všeč. A za to ni bilo nobene možnosti. Z Luko imamo dober odnos in povedal mi je, da bo igral za Slovenijo. Seveda sem to takoj sprejel brez težav, saj je Slovenec. A če vas kdo vpraša, ali bi si želeli imeti takšnega košarkarja v svojem moštvu, boste seveda pritrdili. A nikoli nismo pritiskali nanj. Zdaj mu želimo zelo uspešno NBA kariero," je dejal nekdanji košarkar, ki je bil s Španijo tudi svetovni prvak (2006), osvojil srebro na olimpijskih igrah (2008), na evropskih prvenstvih pa bil enkrat zlat (2009), dvakrat srebrn (2003 in 2007) ter enkrat bronast (2001).

In kaj meni o Dončićevih možnostih v ligi NBA, kjer bo Slovenec nosil dres franšize Dallas Mavericks? "Ne vem. Težko je reči, saj je NBA zelo težka. Včasih moraš biti preprosto na pravem mestu v pravem trenutku. Igralci nimajo veliko izbire. Dobri košarkarji sicer znajo pokazati svoje odlike in Luka zdaj sodi med najboljše igralce v Evropi," pravi nekdanji član NBA lige. 

 

Komentarjev 2
  • Lovebites 11:18 29.junij 2018.

    Vsak ku...v dan o tem doncicu.Ce je pisun zmazka obseden z njim,cist ok,ampak naj svojo obsedenost prezivlja sam,ne posiljevat VSAK dan o tem mulcu.Doncic to,doncic ono,doncic je prdnil.......

  • Avatar skeptik
    skeptik 11:12 29.junij 2018.

    Počasi bo zadost o tem Dončiču. Tip naj v miru kasira miljončke in uživa v znoju.

Sorodne novice