Šport > Košarka
8206 ogledov

Kokoškov z Dallasom govoril o Dončiću

igor kokoškov
Trener Sonc iz Phoenixa ostaja navdušen nad slovenskim najstnikom, ki bo kariero nadaljeval v Dallasu.

"Dončić je izjemen in nadarjen košarkar, upam, da je pred njim lepa NBa Karijera. Dallas Mavericks so na vso moč lobirali, da bi prišli do njega, niso izbirali sredstev. Pred mesecem in pol sem se srečal z Donom Nelsonom in ljudmi na pomembnih položajih pri Masih, že tedaj so bili agresivni v nameri, da ga dobijo. Predvidevam, da imajojasno vizijo in da vedo, kaj bodo počeli z njim," je v intervjuju za srbski Sport Klub dejal nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov.

"Dirk Nowitzki je na izhodnih vratih, a vseeno bo Luka odigral eno sezono z neverjetno legendo. Pri Mavericks so zadovoljni, ker so dobili Dončića. Mislim, da je tajming pravi, odgovarjal pa mu bo tudi način igre, ki ga ima izkušeni trener Rick Carlisle. Igra bazira na napadalnem talentu in igralcih, ki delajo razliko v napadu. Pri Dallasu bodo Dončića znali izkoristiti," je še ocenil prvi Evropejec, ki bo vodil eno izmed ekip v ligi NBA, prevzel je moštvo Phoenix Suns.

vlade divac Navijači jezni Šport Divac spregovoril o tem, zakaj ni izbral Dončića

Ti so imeli pravico do prvega izbora na naboru, odločili so se za centra Deandreja Aytona. "Zadovoljni smo z opravljenim na naboru, a samo čas bo pokazal, če smo povlekli prave poteze. Ayton je mlad igralec, ima izjemen potencial, vendar je to še vedno le potencial. Potrebujemo pomoč na več položajih, še zlasti pa smo jo rabili na položaju centra. Ayton je z nami vsak dan, pričakujemo, da bo dobro delal in napredoval. Pomembno je, da se ne meni za medije in javnost, da ne bi bil še pod dodatnim pritiskom. V trenutko bo imel vpliv na ligo, mora ostati profesionalen. Naj se osredotoči na košarko, to je tisto, kar počne najboljše. V preteklosti je bilo dokazano, da centri potrebujejo nekaj več časa, da dozorijo, vendar mislimo, da nam on lahko pomaga že v tej sezoni," pa je o prvem izboru na naboru dejal Kokoškov.

Luka Dončić Komentar Šport Zdaj 'belčka' čaka šele pravo dokazovanje
Komentarjev 2
  • nizakej 14:18 27.junij 2018.

    Trener Sonc....? Resno? Buteljni....

Sorodne novice