Šport > Košarka
1370 ogledov

Slovenec bo igral v poletni ligi NBA

Slovenija EuroBasket 2017
Slovenski košarkar bo dobil priložnost za dokazovanje v ZDA.

Slovenski reprezentant Vlatko Čančar, ki ga je lani ekipa NBA Denver Nuggets izbrala kot 49. igralca po vrsti v drugem krogu nabora, se bo po poročanju časopisa Denver Post že danes udeležil treninga poletne lige NBA.

Ekipo Denverja za poletno ligo bo vodil pomočnik trenerja Jordi Fernandez, ki je vesel Čančarjevega prihoda.

Vlatko Čančar | Avtor: Profimedia Profimedia

Denver Post piše, da Čančar prihaja v Denver po kvalifikacijski tekmi slovenske reprezentance proti Španiji, kjer je dosegel 17 točk in prispeval štiri skoke, in tekmi proti Črni gori, kjer je dosegel 15 točk in osem skokov. Slovenija je obe kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2019 izgubila.

Fernandez pravi, da lahko 21-letni Čančar igra na številnih položajih in je zelo usposobljen organizator igre ter podajalec.

Tekme poletne lige bo Denver odigral 6. julija v Minnesoti, 7. julija v Bostonu, 9. julija v Milwaukeeju, 11. julija pa se začenja turnir v Las Vegasu.

Komentarjev 3
  • dusan72 02:28 04.julij 2018.

    In spet... Zurnal 24 pogrne na celi črti v brisanju in blokiranju smetečih komentarjev!!! Ja pizda, a je tako težko najti študenta, ki bo redno spremljal perverzneže tipa Mia_ in anna.. PODEN OD PODNA ste ratal !!!