Šport > Košarka
357 ogledov

Pestro dogajanje na poletni tržnici

lebron james
Kje bo kariero nadaljeval LeBron James?

Steve Kerr, ki je moštvo Golden State Warriors vodil do dveh zaporednih naslovov prvakov severnoameriške košarkarske lige, ostaja še naprej povezan z aktualnimi prvaki.

Kot je poročala ameriška medijska mreža ESPN, je 52-letni strateg podaljšal sodelovanje z bojevniki in bo pristal med najbolje plačanimi trenerji v ligi NBA.

Steve Kerr | Avtor: EPA EPA
Informacije so sicer sila skope. Neimenovani predstavniki lige NBA so zgolj potrdili, da bo nekdanji košarkar Chicago Bulls in San Antonio Spurs podaljšal sodelovanje z aktualnimi prvaki ter da se mu obeta znatna povišica.

V libanonskem Bejrutu rojeni Kerr je kot igralec osvojil pet šampionskih prstanov (1996-1999, 2003), kot trener pa je bil trikrat na košarkarskem klubskem Olimpu (2015, 2017, 2018), vse tri trenerske naslove je osvojil z bojevniki, ki jih vodi od leta 2014.

Onstran Atlantika se obeta sila živahno dogajanje na tržnici, potem ko je prvi zvezdnik finalistov Cleveland Cavaliers LeBron James napovedal, da bo iskal novo, še donosnejšo pogodbo s Clevelandom ali pa novega delodajalca.

James je namreč po poročilih z onstran Atlantika izbral možnost, ki mu jo ponuja aktualna pogodba, da bo letošnji prestopni rok pričakal brez pogodbe oziroma kot prosti igralec.

James je zavrnil možnost v pogodbi, s katero bi zadnjo sezono pri konjenikih zaslužil 35,6 milijona dolarjev. Triintridesetletnik bi na ta način izsilil podpis nove petletne pogodbe s Clevelandom, vreden kar 207,4 milijona dolarjev. Lahko pa bi celo zamenjal sredino.

Jamesa si želijo vsi, največji interes pa so pokazali pri Los Angeles Lakers, kjer gradijo novo zvezdniško zasedbo.

Cleveland je bil prvo poklicno moštvo košarkarja iz mesta Akron, sedem sezon od 2003 do 2010. Leta 2010 je kot prosti igralec v najbolj kontroverzni in spremljani odločitvi izbral Miami Heat, s katerim je osvojil svoja prva dva NBA naslova, 2012 in 2013, potem se je vrnil v Cleveland, s katerim je leta 2016 osvojil svoj tretji prstan, kar je bil tudi premierni naslov za Cleveland, zadnji dve sezoni pa je v finalu ostal kratkih rok.

James je po tretjem naslovu avgusta 2016 s konjeniki podpisal novo triletno pogodbo, vredno 100 milijonov dolarjev. V sezoni 2016-2017 je zaslužil 30,9 milijona dolarjev, s čimer je prvič v karieri postal najbolje plačani igralec v ligi NBA. V minuli sezoni je pospravil 33,3 milijona dolarjev.

LeBron James skok Video Šport LeBron kričal kot majhna punčka
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.