Šport > Košarka
645 ogledov

Po porazu v finalu nov udarec za "kralja Jamesa"

James Harden Houston Rockets Harden je prvič v karieri postal MVP lige NBA.
Znani so dobitniki nagrad lige NBA za sezono 2017/2018.

Zvezdnika Houstona Jamesa Hardena so v ponedeljek na slovesnosti v letališkem hangarju Barker Hangar na letališču Santa Monica v Los Angelesu razglasili za najkoristnejšega igralca rednega dela severnoameriške košarkarske lige NBA.

Najboljši strelec lige je v ožjem izboru premagal LeBrona Jamesa (Cleveland) in Anthonyja Davisa (New Orleans).

Harden je v glasovanju prejel 965 točk, njegova prva zasledovalca pa 738 oziroma 445 točk. Osemindvajsetletnik, najboljši strelec rednega dela sezone, je v rednem delu sezone povprečno na tekmo dosegal po 30 točk, 5,4 skoka in 8,8 podaje.

Houston je redni del prvenstva končal na vrhu zahodne konference, a so jih v polfinalu končnice izločili kasnejši prvaki Golden State Warriors, ki pa so jih v ponedeljek pri delitvi nagrad v Los Angelesu večinoma prezrli.

Kevin Durant in Stephen Curry sta v glasovanju za MVP rednega dela pristala na sedmem oziroma 11. mestu. Durant je prejel nagrado za dobrodelnost oziroma prispevek skupnosti.

Stephen Curry, Kevin Durant | Avtor: Epa Epa

Naziv novinca leta je pripadel Benu Simmonsu (Philadelphia 76ers), Rudy Gobert (Utah Jazz) je pobral nagrado za najboljšega košarkarja na obrambnih položajih.

Naziv najboljšega trenerja minule sezone je pripadel Dwanu Caseyju, ki pa je po izpadu v drugem krogu končnice že postal nekdanji trener Toronto Raptors ter bo v novi sezoni skrbel za Detroit Pistons.

Posebno nagrado za življenjski dosežek je pripadel legendi severnoameriške košarke Oscarju Robertsonu.

Košarkarski navijači so v posebnem glasovanju za najboljšo potezo pod obročema v minuli sezoni izbrali akcijo, pod katero se je podpisal LeBron James (Cleveland), ki je bil izbran tudi za avtorja najboljšega odločilnega meta ter najboljše asistence.

Pod najboljše zabijanje sezone se je podpisal Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), blokado sezone pa je ustvaril Anthony Davis (New Orleans Pelicans).

Idealno začetno peterko lige NBA sestavljajo Anthony Davis (Pelicans), Kevin Durant (Warriors), James Harden (Rockets), LeBron James (Cavaliers) in Damian Lillard (Blazers).

Harden je odigral 72 tekem rednega dela sezone. V povprečju je igral 35,4 minute in prispeval 30,4 točke, 8,8 podaje, 5,4 skoka, 1,8 ukradene žoge in 0,7 blokade. Iz igre je metal 44-odstotno, za tri točke 35-odstotno, proste mete pa 86-odstotno.

James je odigral 82 tekem rednega dela sezone. V povprečju je igral 36,9 minute in prispeval 27,5 točke, 9,1 podaje, 8,6 skoka, 1,4 ukradene žoge in 0,9 blokade. Iz igre je metal 54-odstotno, za tri točke 37-odstotno, proste mete pa 73-odstotno.

LeBron James | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice