Šport > Košarka
1774 ogledov

Ženska z največ besede v NBA

Becky Hammon bo imela še več besede.

Nekdanja ameriška košarkarica Becky Hammon je pred štirimi leti postala prva ženska pomočnica trenerja v ligi NBA. V prvih štirih sezonah je med tekmami sedela v drugi vrsti trenerjev San Antonio Spurs. V naslednji bo v prvi! Po odhodu prvega pomočnika Gregga Popovicha Jamesa Borrega v Charlotte Hornetse, je namreč postala druga Popovicheva pomočnica in se bo preselila v prvo vrsto.

Hammonova je bila v igri tudi za vlogo glavne trenerke v profesionalni moški košarkarski ligi. Za njene usluge so se zanimali Detroit Pistons. Na koncu je niso izbrali. Še nikoli ni ekipe v eni od največjih štirih ameriških profesionalnih lig vodila ženska.

Luka Dončić Že v Teksasu Šport Kaj je Dončića pričakalo v Dallasu

Danes 41-letna Hammonova je v WNBA igrala 16 let in bila šestkrat izbrana na tekmo zvezd, najdlje za San Antonio Stars. Po številu doseženih točk je deveta najuspešnejša košarkarica v zgodovini ženskega NBA-ja.

luka dončić O Dončiću Šport Nesterović: Zdaj se zanj vse začenja iz ničle
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.