Šport > Košarka
11579 ogledov

Dončić manjkal na prvem treningu Dallasa

luka dončić Reševalni pas/Twitter Luka Dončić bo pri Dallas Mavericks v naslednjih treh letih zaslužil 18,5 milijona dolarjev.
Novopečeni član košarkarske lige NBA se je vrnil v ZDA.

Slovenski košarkar Luka Dončić je proste trenutke po naboru severnoameriške lige NBA izkoristil za obisk Ljubljane, kjer si je v Stožicah ogledal kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo proti Španiji in Črni gori.

Aktualni evropski prvaki, ki so igrali brez Dončića, Gorana Dragića, Gašperja Vidmarja in Anthonyja Randolpha, so obe tekmi izgubili in si močno oklestili možnosti za nastop na SP 2019 na Kitajskem.

Dončić se je po kratkem obisku domovine vrnil v ZDA, kjer naj bi se svojemu moštvu Dallas Mavericks pridružil na pripravah za poletno NBA ligo. Telički bodo priprave na novo sezono lige NBA oddelali v mestu greha, na seznamu sodelujočih košarkarjev pa je kljub vsemu tudi Dončić, čeprav so vodilni možje kluba sprva napovedovali, da mu bodo po naporni evropski sezoni namenili počitek.

Luka Dončić je zaradi zdravniškega pregleda in drugih obveznosti izpustil prvi trening Dallas Mavericks. Kakšen bo njegov status v poletni ligi, je za zdaj še uganka.

Košarkarji Dallasa so se v ponedeljek zbrali na prvem treningu, kjer pa o Slovencu ni bilo ne duha ne sluha. "Luka Dončić danes ne bo treniral. To je prvi dan poletne lige. Čaka ga zdravniški pregled," je Dončićevo odsotnost "upravičil" novinar Dwain Price, ki je zadolžen za pokrivanje Dallas Mavericks.

Za zdaj ni jasno, kakšno vlogo bo v okviru poletne lige odigral Dončić. Če bo zaigral, bo njegov igralni čas precej omejen. "V Evropi je igral zadnjih deset mesecev, zato ga v ekipi ne želijo utruditi," je poudaril Price.

Navedbe je potrdil tudi pomočnik trenerja Jamahl Mosley, ki bo v poletni ligi opravljal vlogo glavnega stratega. "O tem se bomo še pogovorili. Dončić je veliko igral v Evropi in videli smo, česa je sposoben. Kar zadeva igranje tekem, ima ogromno izkušenj," je dejal Mosley.

Dončić je v ZDA pristal v nedeljo pozno zvečer in se nemudoma odzval povabilu soigralca Dennisa Smitha Jr., s katerim sta se imela prvič priložnost srečati na košarkarskem parketu.

"Kontaktiral sem ga, naj mi pošlje sporočilo, ko bo pristal. Prispel je pozno sinoči. Dolg polet. Tukaj je bil približno eno uro. Jaz kakšne tri ure. Trenirala sva met iz skoka," je razkril 20-letni ameriški košarkar.

Luka Dončić Iniciacija Šport Dragić nosil klaviaturo, tako bodo "ponižali" Dončića

Komentarjev 3
  • beriinčudi 11:08 05.julij 2018.

    A nimata drugega dela kot smetiti ?!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:11 03.julij 2018.

    Po moje je pa Donćićić že v penzijonu,saj ne igra za nikor več,kot je videt!Siccer,pa nehejte že 3/4 cajtnga posvečat njegovim mozoljem in usranim gatam,ker v življenju so druge zanimive stvari in problemi o katerih lahko pišete,kanede?

  • Lovebites 10:54 03.julij 2018.

    Spet vsakodnevni zmazek o Doncicu,a tale pisun ve,srat je mulo danes ze sel?

Sorodne novice