Šport > Košarka
873 ogledov

Zlati slovenski košarkar na pragu selitve v NBA

Finale Eurobasket, Slavje Epa
Slovenski reprezentant je pred dnevi ostal brez kluba.

Evropski klubski prvak Real Madrid je ob koncu sezone, v kateri je evropski kroni dodal naslov državnega prvaka, prekinil pogodbo z Anthonyjem Randolphom. 

Slovenija Španija EuroBasket 2017 Odpuščen Šport Slovenski reprezentant ostal brez posla pri Realu

Naturaliziranega slovenskega reprezentanta naj bi odnesel neresen pristop k delu - neuradno naj bi brez opravičila zamudil na trening - in slaba forma v končnici španskega prvenstva, v kateri je v povprečju prispeval samo 3,7 točke na tekmo.

Randolph je nekoč veljal za bodočega zvezdnika lige NBA, vendar se njegova kariera onkraj luže ni odvila po pričakovanjih. Če gre verjeti navedbam ameriškega novinarja Seana Deveneyja (The Sporting News), se "Tončku" zdaj nasmiha druga priložnost.

"Randolph je privabil zanimanje številnih NBA ekip in bi se lahko že prihodnje leto vrnil v ligo. Odigral je odlično sezono 2016/2017 in močno izboljšal met iz skoka, ki ga v šestih sezonah, kolikor jih je preživel v NBA, nikoli ni pokazal. V letošnji sezoni ni bil tako uspešen. Še vedno ima pogodbo z Real Madridom, za katerega je v končnici lige ACB prispeval samo 3,7 točke na tekmo. Pogodbo z Realom lahko prekine, če podpiše s katero od NBA ekip," piše omenjeni novinar.

Randolph je imel dogovor z Realom sklenjen do leta 2020, v pogodbi pa je bila zapisana klavzula, po kateri lahko zapusti španskega velikana, če se dogovori za prestop v ligo NBA.

anthony randolph | Avtor: Epa Epa

28-letnik je v severnoameriški ligi debitiral leta 2008 in v dresu Golden State Warriors hitro pokazal svoje kvalitete. V povprečju je prispeval 7,9 točke in 5,8 skoka na tekmo ob 46-odstotnem metu iz igre. V drugi sezoni je še povišal število doseženih točk (11,6) ter temu dodal 6,5 skoka, 1,3 podaje in 1,5 blokade ob 44-odstotnem metu iz igre.

Najbolje se je odrezal v sezoni 2010/2011, ko je bil član Minnesote Timberwolves. Takrat je v povprečju dosegal 11,7 točke, 5,2 skoka in 1,1 podaje ob kar 50-odstotnem metu iz igre.

Pred selitvijo v Minnesoto je igral še za New York Knicks, kjer ni pustil velikega pečata, zadnji dve leti (2012-2013, 2013-2014) pa je bil član Denver Nuggets.

Za zdaj ni jasno, katere ekipe se zanimajo za Randolpha, obstaja pa realna možnost, da bo imela Slovenija v prihodnji sezoni tri košarkarje onkraj luže - poleg Gorana Dragića (Miami Heat) in Luke Dončića (Dallas Mavericks) še "Tončka".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice