Gogi pokazal, da ima ogromno srce, nekateri bi mu postavili kip

Foto: Epa Goran Dragić
Goran Dragić s smolo na prvi tekmi finala.
Oglej si celoten članek

Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste Goran Dragić se je poškodoval na prvi tekmi NBA Finala med Vročico in Los Angeles Lakers. Do odhoda Slovenca s parketa je Miami še držal stik z Jezerniki, nato pa se je vse skupaj hitro podrlo. Košarkarji iz Kalifornije so med tekmo tako že vodili za 38 točk, na koncu pa zmagali s 116:98.

Ne kaže dobro Dragić lahko obremeni nogo, vse ostalo mu ne govori v prid Usodni trenutek Dragiću se je podrl svet: "Stojimo mu ob strani" Finale NBA Gogi poškodovan na prvi tekmi

Pri Miamiju zdaj čakajo na to, ali bo lahko Slovenec še pomagal svoji ekipi v končnici. Običajno takšna poškodba sicer pomeni nekoliko daljši premor, s tem pa bi bilo konec Dragičeve doslej najuspešnejše sezone. "Vemo kako zelo si želi zmagati, iti v 'vojno' in se boriti. Zaradi tega ga imamo radi in si želimo, da bi bil z nami, Goran se bo moral ravnati po navodilih zdravnika. Njegova želja je, da ostane z nami, a najprej mora poskrbeti zase," je po prvi tekmi dejal Jimmy Buttler, Dragićev soigralec in prijatelj.

Gogi je po poročanju medijev sicer želel soigralcem pomagati že v drugem polčasu prve tekme, a mu je nastop preprečil zdravnik.

S to potezo se je Dragić, ki se trudi, da bi zaigral že na drugem finalnem obračunu, še bolj usidral v srca navijačev Vročice. "Če bo Gogi jutri oblekel dres, želim, da mu pred prvim metom za žogo postavijo kip pred Miamijevo dvorano," je zapisal eden izmed navijačev Vročice. "Zajokal bom, če bo zaigral. Samo ne dovolite, da se bi zgodilo kaj slabega, če bo," je dodal naslednji. "Dragon je prispeval svoj delež. Ne želim, da se še bolj poškoduje. Ničesar mu ni treba dokazati," je zapisal tretji.

Goran bi lahko s to potezo celo ogrozil nadaljevanje kariere. Po tej sezoni mu izteče pogodba z Miamijem, v primeru hujše poškodbe pa bi težko podpisal novo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.