Gol sedem sekund pred koncem prinesel pomembno zmago

Foto: Kolektiff
Foto: Kolektiff
Krimovke po golu Jovanke Radičević v izdihljajih tekme do četrte zmage v ligi prvakinj.
Oglej si celoten članek

Rokometašice Krima Mercatorja so v devetem krogu skupinskega dela evropske lige prvakinj v Ljubljani premagale romunski Rapid iz Bukarešte s 25:24 (11:12). 

Ljubljanska ekipa se je Rapidu oddolžila za poraz na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni v Bukarešti. Na današnjem dvoboju je bila večji del tekme v zaostanku, v prelomnih trenutkih dvoboja pa se je izvila iz neprijetnega položaja, zmagoviti gol je v izdihljajih tekme prispevala Črnogorka Jovanka Radičević.

Prva polovica tekme je minila v enakovredni predstavi. V vodstvu so bile gostje, a njihova prednost nikoli ni znašala več kot dva gola. Krimovke so jim v prvem polčasu kljubovale, na veliki odmor so odšle z najmanjšim možnim zaostankom (11:12).

Druga polovica tekme je bila preslikava prvega polčasa. V rahli rezultatski prednosti je bila vseskozi mednarodno pisana zasedba iz Romunije, domača pa ji je vztrajno dihala za ovratnik.

V 50. minuti so krimovke zaostale za dva gola, po dveh zadetkih Tamare Mavsar pa so tri minute kasneje izenačile na 22:22, v naslednjih minutah pa zapravile nekaj lepih priložnosti za vodstvo.

Foto: Kolektiff navijači Krim Mercator

V napeti končnici so varovanke črnogorskega strokovnjaka na ljubljanski klopi Dragana Adžića dobro minuto pred zadnjim zvokom sirene imele aktiven izid, potem ko je njegova rojakinja Itana Grbić izenačila na 24:24.

Romunska ekipa je v zadnji minuti zahtevala minuto odmora, po njej pa je brazilska vratarka Barbara Arenhart ubranila strel Francozinji Orlane Kanor. V zadnjem napadu so gostiteljice nato dosegle pomembno zmago, zmagoviti gol je nekaj sekund pred koncem dvoboja s krilnega položaja prispevala Radićević.

V ljubljanski ekipi je bila najbolj učinkovita Grbić s šestimi goli, Radičević in Mavsar sta dosegli po pet zadetkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.