Šport
838 ogledov

Gol sedem sekund pred koncem prinesel pomembno zmago

Krim Mercator Kolektiff
Krimovke po golu Jovanke Radičević v izdihljajih tekme do četrte zmage v ligi prvakinj.

Rokometašice Krima Mercatorja so v devetem krogu skupinskega dela evropske lige prvakinj v Ljubljani premagale romunski Rapid iz Bukarešte s 25:24 (11:12). 

Ljubljanska ekipa se je Rapidu oddolžila za poraz na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni v Bukarešti. Na današnjem dvoboju je bila večji del tekme v zaostanku, v prelomnih trenutkih dvoboja pa se je izvila iz neprijetnega položaja, zmagoviti gol je v izdihljajih tekme prispevala Črnogorka Jovanka Radičević.

Prva polovica tekme je minila v enakovredni predstavi. V vodstvu so bile gostje, a njihova prednost nikoli ni znašala več kot dva gola. Krimovke so jim v prvem polčasu kljubovale, na veliki odmor so odšle z najmanjšim možnim zaostankom (11:12).

Druga polovica tekme je bila preslikava prvega polčasa. V rahli rezultatski prednosti je bila vseskozi mednarodno pisana zasedba iz Romunije, domača pa ji je vztrajno dihala za ovratnik.

V 50. minuti so krimovke zaostale za dva gola, po dveh zadetkih Tamare Mavsar pa so tri minute kasneje izenačile na 22:22, v naslednjih minutah pa zapravile nekaj lepih priložnosti za vodstvo.

navijači Krim Mercator | Avtor: Kolektiff Kolektiff

V napeti končnici so varovanke črnogorskega strokovnjaka na ljubljanski klopi Dragana Adžića dobro minuto pred zadnjim zvokom sirene imele aktiven izid, potem ko je njegova rojakinja Itana Grbić izenačila na 24:24.

Romunska ekipa je v zadnji minuti zahtevala minuto odmora, po njej pa je brazilska vratarka Barbara Arenhart ubranila strel Francozinji Orlane Kanor. V zadnjem napadu so gostiteljice nato dosegle pomembno zmago, zmagoviti gol je nekaj sekund pred koncem dvoboja s krilnega položaja prispevala Radićević.

V ljubljanski ekipi je bila najbolj učinkovita Grbić s šestimi goli, Radičević in Mavsar sta dosegli po pet zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice