Šport
502 ogledov

Tudi trikratne evropske prvakinje po preobratu brez zmage v Ljubljani

Krim Mercator Kolektiff
Krimovke po tekmi preobratov remizirale proti Kristiansandu.

Rokometašice Krima Mercatorja in norveškega Kristiansanda so se v petem krogu skupinskega dela lige prvakinj v dvorani Tivoli razšle z neodločenim izidom 24:24 (15:9). Ljubljanska ekipa je po sijajni končnici, ko je nadoknadila tri gole zaostanka, prekinila niz devetih porazov proti trikratnim zmagovalkam najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja v zadnjih treh sezonah.

V kultni dvorani pod Rožnikom je Krim Mercator osvojil točko, po treh zmagah proti poljskemu Lubinu, danskemu Esbjergu in madžarskemu Ferencvarosu ter porazu proti danskemu Ikastu pa je na visokem drugem mestu v skupini B.

Verižne slovenske prvakinje niso mogle računati na dirigentko svoje igre Darjo Dmitrijevo, tudi v odsotnosti poškodovane Rusinje pa so sijajno odprle dvoboj proti skandinavskim tekmicam. V peti minuti so po dveh golih Nine Zulić in zadetku brazilske vratarke Barbare Arenhart prek celega igrišča povedle s 3:0.

Izbranke črnogorskega trenerja na klopi Krima Dragana Adžića so prvi gol prejele sredi šeste minute, ko je zadela Švedinja Jamina Roberts. V nadaljevanju je bila tekma povsem enakovredna, po obojestransko dokaj "raztrgani" igri pa so gostiteljice znova povezale niti igre in v 15. minuti po drugem golu Arenhart povedle s 7:3. Tri minute kasneje je črnogorska krožna napadalka v vrstah Krima Tatjana Brnović svoje soigralke popeljala do vodstva 9:4, tako da je gostujoči trener, Slovak Tomaš Hlavaty, zahteval minuto odmora.

Ta ni spremenila razmerja moči na igrišču, krimovke so po golu Črnogorke Jovanke Radičević v 23. minuti povedle kar za sedem golov (12:5), na veliki odmor pa so se odpravile z vodstvom šestih (15:9).

Ljubljanska ekipa, ki je v prvem polčasu prejela le devet zadetkov, je v začetku druge polovice tekme močno popustila v obrambi., v njej je bilo vse več razpok, kar so izkušene igralke norveške ekipe izkoristile in počasi zmanjšale visok zaostanek. Gostje so v prvih šestih minutah prepolovile primanjkljaj (16:13), tako da je Adžić zahteval minuto odmora.

Domača ekipa je po določenih korekcijah v svoji igri naredila delni izid 3:0 in si znova priigrala visoko prednost šestih golov (19:13).

A nato so v Tivoliju zagospodarile absolutne vladarice rokometnih igrišč v zadnjih treh sezonah in gostiteljicam v 47. minuti povsem zadihale za ovratnik (19:20), v 51. minuti so prvič na dvoboju povedle (21:20).

Adžićeva druga minuta odmora ni prinesla spremembe na igrišču, krimovke so izgubile samozavest, začele so delati napake, prestrašila pa jih je tudi neuničljiva 43-letna norveška vratarka Katrine Lunde, tako da so gostje v 55. minuti vodile za tri gole (23:20).

A krimovke niso vrgle puške v koruzo, v sami končnici so uprizorile prvovrsten preobrat in po golu Alje Varagić poldrugo minuto pred koncem izenačile na 24:24. V napeti končnici sta obe ekipi imeli priložnost doseči zmago, a mreži Krima in Kristiansanda se nista več zatresl.

Pri slovenskih prvakinjah je bila najbolj učinkovita Radičević s šestimi goli, Arenhart pa je ob dveh zadetkih zbrala 15 obramb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice