Šport
232 ogledov

Velenjčani z zmago začeli evropsko sezono

Urban Pipp RK Gorenje Velenje
Rokometaši Gorenja Velenja so v prvem krogu skupinskega dela evropske lige (skupina C) premagali Winterthur s 34:26 (19:14).

Rokometaši Gorenja Velenja so uspešno začeli sezono v evropski ligi. Pred svojimi navijači so premagali švicarski Pfadi Winterthur s 34:26.

Velenjčani, ki so kot državni podprvaki iz minule sezone nosilci v svoji skupini, se bodo še v družbi španske Cuence in švedskega Sävehofa potegovali za eno od prvih dveh mest v skupini C, ki vodita v glavni del tekmovanja.

Evropska liga se je začela s kvalifikacijami - v njih je nastopal denimo Winterthur, ki je v seštevku dveh tekem izločil portugalsko ekipo Aguas Santas s 44:43, nadaljuje se s skupinskim delom, v katerem nastopa 32 ekip iz 19 držav, v glavnem delu, ki se bo začel februarja 2024, pa bo igralo 16 ekip, razdeljenih v štiri skupine. Prva bo nato neposredno napredovala v četrtfinale, drugo- in tretjeuvrščene pa čakajo dodatne kvalifikacije. Zaključni turnir najboljše četverice evropske lige bo konec maja 2024.

Najboljši dosežek Gorenja v evropskih tekmovanjih je finale leta 2009 v pokalu EHF. Pred dvema letoma je v evropski ligi igral v četrtfinalu. Velenjčani bodo v naslednjem krogu 24. oktobra gostovali pri Sävehofu.

Velenje je zasluženo še tretjič v zgodovini premagalo zasedbo iz Winterthurja. Tako kot v sezoni 2015 so bili tudi tokrat prepričljivo boljši.

Gorenje Velenje | Avtor: RK Gorenje Velenje RK Gorenje Velenje

Vodili so od prve do zadnje minute. V prvem polčasu so prišli do šestih golov naskoka (17:11), v nadaljevanju pa so razliko brez težav ohranili. Najvišjo prednost so imeli v 54. minuti pri rezultatu 32:23.

Pri strelec velenjske ekipe je bil Tilen Sokolić s 100-odstotnim metom in sedmimi zadetki. Pet jih je k zmagi dodal Ibrahim Haseljić, štiri pa Peter Šiško in Enej Slatinek Jovičić. Trinajst obramb je zbral vratar Matevž Skok.

"Na to tekmo smo se dobro pripravili. Vedeli smo, da so zelo hitra ekipa, ki hitro zaključuje napade. Tehnično smo dobro odigrali to tekmo, dobro smo se vračali in disciplinirano tekmo privedli do konca. Z dobro obrambo in dobro realizacijo smo danes na domačem igrišču slavili,˝ je po tekmi dejal trener os Zoran Jovičić.

"Danes smo zasluženo zmagali. Naredili smo zelo malo napak in se držali tistega, kar smo se dogovorili pred tekmo. Pokazali smo, da smo boljša ekipa," pa je menil Sokolić.

Gorenje Velenje | Avtor: RK Gorenje Velenje RK Gorenje Velenje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice