Šport
257 ogledov

Nova visoka zmaga za Slovenijo

Tjaša Stanko Profimedia
Slovenske rokometašice v Chietiju do druge zmage v kvalifikacijah za EP 2024.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na drugi kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto v Avstriji, Švici ter na Madžarskem danes v Chietiju premagala Italijo z 31:18 (13:8).

Slovenske rokometašice so pričakovano opravile uvodno kvalifikacijsko nalogo na poti do zaključnega turnirja stare celine, ki bo med 28. novembrom in 15. decembrom prihodnje leto v Baslu, Debrecenu in Innsbrucku ter na Dunaju. Na sredini tekmi v Celju so bile od Latvijk boljše za 38 golov, na tokratnem dvoboju v mestecu pri Pescari pa so Italijanke premagale za 13 zadetkov.

Po dveh tekmah so v skupini 4 v vodstvu Francozinje in Slovenke s po štirimi točkami, Italijanke in Latvijke pa so brez njih.

Slovenija bo naslednjo kvalifikacijsko tekmo igrala 28. februarja prihodnje leto, ko bo gostila Francijo, druga medsebojna tekma pa bo 2. marca v Franciji. Tretji kvalifikacijski cikel bo med 3. in 7. aprilom, tedaj se bo Slovenija najprej v gosteh pomerila z Latvijo, nato pa doma še z Italijo.

Izbranke slovenskega selektorja Dragana Adžića so takoj zagospodarile v Chietiju. Tekmo so odprle z vodstvom 5:0, v uvodnih minutah pa je blestela vratarka Amra Pandžić, ki je po seriji uspešnih posredovanj prvi gol prejela šele v deveti minuti.

Slovenke, ki niso mogle računati na Ano Gros, Elizabeth Omoregie, Tamaro Mavsar, Barbaro Lazović in Aljo Varagić, je visoka prednost nekoliko uspavala, kar so gostiteljice izkoristile in v 20. minuti znižale zaostanek na 5:8. Do konca prve polovice tekme so slovenske reprezentantke naredile kakšno tehnično napako preveč, kljub temu pa so imele absolutni nadzor nad zahodnimi sosedami, na veliki odmor so se odpravile s prednostjo petih golov (13:8).

Slovenske rokometašice so v uvodnih osmih minutah drugega polčasa podvojile prednost (19:9). V nadaljevanju je bilo v njihovi igri veliko padcev in vzponov, kljub temu pa so brez težav osvojile načrtovani točki na Apeninskem polotoku. Najvišjo prednost so si priigrale na koncu tekme (31:18).

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Tjaša Stanko s petimi goli, vratarka Pandžić je zbrala 17 obramb.

Lestvica:
1. Francija   2  2  0  0  105:24   4
2. Slovenija  2  2  0  0   82:31   4
3. Italija    2  0  0  2   34:81   0
4. Latvija    2  0  0  2   21:106  0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice