Šport
59713 ogledov

Gola mladenka dvignila prah okrog rokometašic Krima

Krim Mercator Facebook Rokometašice Krima na predstavitvi.
Predstavitev pred novo sezono je imela segment, ki je nekatere precej zmotil.

Prejšnji teden so rokometašice Krima Mercatorja na Ljubljanskem gradu predstavile zasedbo, drese in pričakovanja pred tekmovalnim obdobjem 2023/24.

Ljubljančanke bodo klub v državnem prvenstvu in ligi prvakinj zastopale v tradicionalnih modrih odtenkih. Prav predstavitev dresov pa je dvignila precej prahu.

Na oder je namreč namesto ene od rokometašic prišla mladenka s poslikanim zgornjim delom telesa, obarvanim enako, kot je novi dres serijskih slovenskih prvakinj.

"Ko se svet ženskega športa sooča z uporom proti seksizmom, bi res radi razumeli, kdo v RK Krim je dobil idejo, da bi nov ekipni dres tekmovalk predstavil s poslikavo golega torza in dojk, na pogled dekliškega modela? Zakaj? Ker so rokometašice najprej telesa, šele nato športnice?" so se spraševali na portalu spol.si.

Presenečeni nad reakcijo

Sredi tega tedna so se odzvali tudi v ljubljanskem kolektivu, kjer so branili svojo odločitev in izrazili presenečenje nad burnim odzivom na družbenih omrežjih.

"Namen dogodka je bila predstavitev ekipe, ki bo v novi sezoni zastopala klubske barve, in izpostavitev ciljev, ki jih bomo skupaj skušali doseči. Predstavitev dresa je bila le del pestrega programa, bodypainting pa še manjši del le-tega. Presenečeni smo, da je ta del zmotil nekatere in iskreno se opravičujemo, če smo z njim koga ne namenoma prizadeli," so zapisali pri Krimu.

"Smo klub, ki na prvo mesto vedno postavi šport, ekipo ter trdo deli vseh okoli nje. Za našo gledanost in promocijo bomo naredili vse na tekmovalnem parketu. Tako kot to počnemo od ustanovitve kluba in že 29 let zapored na najvišji evropski ravni – EHF ligi prvakinj. Vse torej vljudno vabimo, da se o tem prepričajo na naslednji domači evropski tekmi, ki bo v dvorani Stožice v nedeljo, 17. septembra, ob 14.00," so še dodali v klubu.

Sceno razvnel Rubiales

V zadnjih dneh je športni svet podrobno spremljal afero, v središču katere je bil predsednik španske nogometne zveze (RFEF) Luis Rubiales.

Slednji je po koncu finala svetovnega prvenstva na usta poljubil reprezentantko Jennifer Hermoso. Slednja je razkrila, da poljub ni bil sporazumen, Rubialesa pa je širša javnost množično pozvala k odstopu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • tablice_narocila 15:44 02.september 2023.

    Žal primitivizem narašča, zakaj, bog vedi? Nago telo nikoli naj ne bi bilo nekaj kar človeka šokira! .

  • T_rex 09:05 02.september 2023.

    Neumnost nima/ne pozna omejitev; pamet pa jo na žalost ima.

  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 08:43 01.september 2023.

    Šport je šov! Tudi v športu se premikajo meje! To moti samo konzervativne zastarele ljudi! Poslikava telesa je umetnost in ne seksizem, a se vam da dopovedati!? Super ideja za predstavitev dresa!

Sorodne novice