Šport
63194 ogledov

Na Reki izginilo deset najstniških rokometašev

rokomet žoga Facebook Rokometna žoga.
Mladeniči so krenili v neznano in prekinili stike z vodstvom reprezentance.

Na Hrvaškem te dni poteka mladinsko svetovno prvenstvo v rokometu, ki se je že prevesilo v izločilne boje. Medalje se bodo delile konec tedna, igra pa se tudi za razvrstitev na nižjih pozicijah.

Med tistimi, ki niso posegli po visokih uvrstitvah, je tudi reprezentanca Burundija. Slednja je v prvem skupinskem delu doživela tri visoke poraze proti Švedski, Ferskim otokom in Iranu s skupno gol razliko 61:161.

Tudi v drugem skupinskem delu Burundijcem ni šlo najbolje, saj so vpisali še poraza proti Argentini in Združenim državam Amerike

Afriška zasedba se je tako podala v boje za razvrstitev od 29. do 32. mesta. A tu so se stvari zapletle. Danes popoldne bi Burundi v Opatiji moral igrati proti Bahrajnu, toda srečanje se ni začelo v predvidenem terminu.

Kar deset članov ekipe Burundija je namreč zapustilo študentsko naselje, kjer so bili nastanjeni v času prvenstva, in se podalo neznano kam. Nihče od izginulih se ni javil na klice funkcionarjev reprezentance ali Mednarodne rokometne zveze (IHF), poroča Jutarnji list.

Burundi izginuli rokometaši | Avtor: Facebook Facebook

"Po do zdaj znanih podatkih gre za deset mlajših moških, rojenih v letu 2006, ki so se včeraj okrog 15.30 oddaljili v neznani smeri iz prostorov reškega študentskega centra," so sporočili iz Primorsko-goranske policijske uprave.

Na svetovnem mladinskem prvestvu igra tudi reprezentanca Slovenije. Po dveh skupinskih delih se je podala v boj za pozicije od 13. do 16. mesta. Po današnjem porazu z Avstrijo jih v petek čaka obračun za končno 15. mesto proti Iranu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar @narhist
    @narhist 22:07 10.avgust 2023.

    Vsekakor si zaslužijo medaljo za iznajdljivost pri ureditvi prevoza.

  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 20:51 10.avgust 2023.

    Baje da v Dunkerqueu čakajo na trajekt, hehehe.