Šport
702 ogledov

Presenečenje v polfinalu, Slovenec s tremi goli v podaljšku

Marko Bezjak Profimedia
Magdeburg je v polfinalu lige prvakov po streljanju sedemmetrovk izločil Barcelono.

Rokometaši nemškega Magdeburga so prvi finalisti zaključnega turnirja lige prvakov v Kölnu. Trikratni zmagovalci najbolj imenitnega evropskega klubskega tekmovanja v letih 1978, 1981 in 2002 so v polfinalu po izvajanju sedemmetrovk premagali Barcelono s 40:39 (38:38, 31:31, 16:18).

Sloviti Katalonci so v Köln prišli kot prvi favoriti, v polfinalu pa so jih po hudem in izenačenem boju ugnali tekmeci iz Magdeburga. Nemška zasedba je bila skozi celotno tekmo konkurenčna španski, v "rokometni loteriji" pa tudi bolj zbrana. Za Magdeburg sta ključna gola dosegla Tim Hornke in Kay Smits, pri Barceloni pa so kar štirje igralci zastreljali sedemmetrovko.

V prelomnih trenutkih podaljška je izjemno pomembno vlogo imel tudi nekdanji kapetan slovenske reprezentance Marko Bezjak, ki je za Magdeburg dosegel štiri gole, od tega tri od 64. do 67. minute. Najprej je Nemce popeljal v vodstvo s 33:32, nato še s 34:33 in 36:34. 

Marko Bezjak | Avtor: Profimedia Profimedia

Barve Barcelone sta sicer zastopala Domen Makuc in Blaž Janc, prvi je na tekmi dosegel tri, drugi pa dva zadetka.

Pri Magdeburgu je blestel Nizozemec Smits, ki je dosegel ducat golov, Michel Damgard Nielsen pa je k zmagi prispeval osem zadetkov. Pri Barceloni sta bila najbolj učinkovita Timothey N'Guessan z devetimi in Aleix Gomez z osmimi zadetki.

Magdeburg se bo na nedeljski finalni tekmi pomeril s Kielcami, ki so bile v drugem polfinalu boljše od francoskega PSG s 25:24 (16:14).

Obračun med francoskimi in poljskimi prvaki je bil vseskozi izenačen, na koncu pa so smetano pobrali rokometaši iz najbolj rokometnega poljskega mesta, ki bodo tretjič nastopili v finalu lige prvakov. Leta 2016, ko je za njih igral tudi zdajšnji slovenski selektor Uroš Zorman, so osvojili prestižno lovoriko, na lanskem finalnem obračunu pa so po izvajanju sedemmetrovk klonili proti Barceloni.

V poljski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Španec Alex Dušebajev s šestimi in Belorus Arcem Karalek s petimi goli, nemški vratar Andreas Wolff pa je zbral 12 obramb. V francoski zasedbi je Nizozemec Luc Steins dosegel šest, Latvijec Dainis Krištopans in Elohim Prandi pa po štiri zadetke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice