Gol v 101. minuti za mestni derbi v finalu

Foto: EPA
Foto: EPA
Znana sta oba finalista najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu.
Oglej si celoten članek

V finalu angleškega FA pokala bomo videli londonski derbi, saj se je Chelseaju, ki je v soboto premagal Tottenham, v nedeljo z zmago po podaljšku nad Manchester Cityjem pridružil Arsenal (2:1). 

V prvem polčasu je imel City žogo več v svojih nogah in bil bližje zadetku, najbolj je Petra Čecha namučil David Silva s strelom z glavo. Kljub nekaterim obetavnim situacijam gledalci v prvih 45 minutah niso videli gola.

Sinje-modri so povedli v 62. minuti, ko je Yaya Touré z dolgo žogo zaposlil Sergia Agüera, Argentinec pa je efektno zaključil protinapad v dvoboju iz oči v oči z vratarjem. Veselje je trajalo slabih deset minut, po predložku Alex Oxlade-Chamberlain z desne je iz bližine izenačil Nacho Monreal.

V sklepnem obdobju rednega dela je bil boljši City, "meščani" so kar dvakrat zadeli okvir vrat: prvič po strelu Touréja z 18 metrov, drugič po skoku Fernandinha. Na drugi strani bi srečanje lahko odločil rezervist Danny Welbeck, meril je malce mimo vrat.

V podaljšku je Arsenal najprej zapretil v 97. minuti prek Roba Holdinga, v 101. pa prišel do drugega gola, ko je zmedo pred vrati Cityja po predhodnem predložku izkoristil Alexis Sánchez. Do konca so varovanci Pepa Guardiole pritiskali, lepo priložnost je imel Fabian Delph, toda izid se ni več spremenil.

FA Cup, polfinale:

Manchester City - Arsenal 1:2* (1:1, 0:0)
Agüero 62.; Monreal 71., Sánchez 101.

Chelsea - Tottenham 4:2 (2:1)
Willian 5., 43./11m, Hazard 75., Matić 80.; Kane 18., Alli 52.

* - po podaljšku

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.