Goljufiva kluba bosta zamenjala ...

Foto: EPA
Foto: EPA
Norveški Tromsoe bo v evropski ligi zaigral namesto Bešiktaša, mesto Fenerbacheja pa bo zapolnil ciprski Apoel iz Nikozije.
Oglej si celoten članek

Mednarodno arbitražno razsodišče za šport (Cas) je v Lozani odločilo, da turški Bešiktaš v tej sezoni ne bo mogel nastopati v evropskih nogometnih pokalih; Carigrajčanom so nastope prepovedali zaradi prirejanje izidov tekem leta 2011 na poti do turškega pokalnega naslova. Namesto njega bo v evropski ligi igral norveški Tromsoe.

Bešiktaš je Tromsoe na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo doma premagal z 2:0 (0:0), na prvi tekmi pa je na Norveškem izgubil z 1:2. Bešiktaš je po odločitvi Evropske nogometne zveze in Casa drugi turški klub, ki ga je doletela prepoved nastopanja;

Podobno usodo je doživel tudi Fenerbahče, ki pa je zaradi prirejanja izidov dobil dvoletno prepoved sodelovanja v evropskih pokalih. V evropski ligi ga bo zamenjal ciprski Apoel iz Nikozije, ki je bil v zadnjem krogu kvalifikacij slabši od belgijske ekipe Zulte-Waregem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.