Šport > Nogomet
19 ogledov

Goljufiva kluba bosta zamenjala ...

APOEL Nikozija Real Madrid Liga prvakov četrtfinale navijači EPA
Norveški Tromsoe bo v evropski ligi zaigral namesto Bešiktaša, mesto Fenerbacheja pa bo zapolnil ciprski Apoel iz Nikozije.

Mednarodno arbitražno razsodišče za šport (Cas) je v Lozani odločilo, da turški Bešiktaš v tej sezoni ne bo mogel nastopati v evropskih nogometnih pokalih; Carigrajčanom so nastope prepovedali zaradi prirejanje izidov tekem leta 2011 na poti do turškega pokalnega naslova. Namesto njega bo v evropski ligi igral norveški Tromsoe.

Bešiktaš je Tromsoe na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo doma premagal z 2:0 (0:0), na prvi tekmi pa je na Norveškem izgubil z 1:2. Bešiktaš je po odločitvi Evropske nogometne zveze in Casa drugi turški klub, ki ga je doletela prepoved nastopanja;

Podobno usodo je doživel tudi Fenerbahče, ki pa je zaradi prirejanja izidov dobil dvoletno prepoved sodelovanja v evropskih pokalih. V evropski ligi ga bo zamenjal ciprski Apoel iz Nikozije, ki je bil v zadnjem krogu kvalifikacij slabši od belgijske ekipe Zulte-Waregem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.