Šport > Nogomet
21 ogledov

Paok namesto Metalista, Legia po poti Dinama

Metalist Harkov : Bayer Leverkusen EPA
Evropska nogometna zveza je solunski Paok naknadno uvrstila v zadnje predkolo Lige prvakov, varšavski Legii pa je naložila enako kazen kot pred tedni zagrebškemu Dinamu.

Uefa je danes na urgentnem zasedanju odločila, da bo v zadnjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov namesto izključenega Metalista iz Harkova nastopil Paok iz Soluna. Tako se bosta na zadnji stopnički za vstop v ligo prvakov pomerila Schalke in Paok, ki je v tretjem krogu kvalifikacij sicer izpadel proti Metalistu. Schalke bo 21. avgusta v Gelsenkirchnu gostil Paok, povratna tekma v Solunu pa bo 27. avgusta.

Uefa je pred tem zaradi vpletenosti v prirejanje izidov na tekmah ukrajinske lige leta 2008 nogometnemu moštvu Metalist odvzela pravico do nastopanja v evropskih tekmovanjih. Uefa je Metalist tako izključila iz potekajočih kvalifikacij za Ligo prvakov. Po statutu Uefe je klubom prepovedano nastopanje na evropskih tekmah, v kolikor je bil kdorkoli iz kluba po letu 2007 vpleten v kakršnokoli obliko prirejanja izidov. Mednarodno športno razsodišče v Lozani je 2. avgusta zavrnilo pritožbo nekdanjega športnega direktorja kluba Jevgenija Krasnikova, ki je pred tremi leti dobil prepoved delovanja v klubu za pet let. Krasnikovu so dokazali zlorabe na tekmi 19. aprila 2008 proti ekipi Karpati iz Lvova.

Legia kot Dinamo

Uefa je danes poljskemu prvoligašu Legii iz Varšave zapovedala, da mora zapreti eno od tribun na stadionu Wojska Polskiego, na katerem so se zbirali domači navijači in v kvalifikacijah za Ligo prvakov tekmece obkladali z rasističnimi opazkami. Poleg tega bo moral klub v blagajno Uefe odšteti še 30.000 evrov denarne kazni.

Tako bo morala Legia v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov proti Steaui iz Bukarešte; povratna tekma bo 27. avgusta, odigrati brez pomoči svojih najzvestejših navijačev. Do rasističnih opazk navijačev je prišlo 23. julija na tekmi drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti velškemu klubu The New Saints.

"Borba proti rasizmu je glavna prioriteta Uefe," so sporočili iz krovne evropske nogometne zveze in dodali, da se držijo ničelne tolerance v zvezi z diskriminacijo in rasizmom na nogometnih terenih in tribunah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.