Šport > Nogomet
15 ogledov

Ribéry v boj z Messijem in Ronaldom

cristiano ronaldo lionel messi EPA
Za naslov najboljšega nogometaša po izboru Evropske nogometne zveze (Uefa) v sezoni 2012/13 se bodo letos pomerili Lionel Messi, Cristiano Ronaldo in Franck Ribéry.

Branilec naslova Andrés Iniesta letos ni prišel med tri finaliste izbora najboljšega nogometaša Evropske nogometne zveze (Uefa), ki bo tudi letos za nagrado izbirala med "stalnima osumljencema" Lionelom Messijem in Cristianom Ronaldom, zvezdnikoma Barcelone in Real Madrida pa se bo pridružil še Franck Ribéry (Bayern München).

Imena treh finalistov so v torek sporočili s sedeža Uefe v Nyonu, med omenjeno trojico pa bodo končnega zmagovalca 29. avgusta izbrali novinarji, ki bodo v živo glasovali med žrebom skupinskega dela Lige prvakov v Monte-Carlu.

Med desetimi štirje Bayernovi

Ronaldo je bil v zadnji sezoni najelitnejšega evropskega tekmovanja najboljši strelec z 12 zadetki, medtem ko je Argentinec sijal predvsem v španski ligi, kjer je zabil rekordnih 46 golov. Ribéry je bil eden glavnih motorjev bavarskega naskoka na evropski in nemški prestol.

Seznam desetih najboljših nogometašev sezone sestavljajo še Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Arjen Robben, Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger (vsi Bayern München), Gareth Bale (Tottenham Hotspur), Zlatan Ibrahimović (Paris Saint-Germain) in Robin van Persie (Manchester United).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.