Šport > Nogomet
15 ogledov

Mariboru skoraj 1,7 milijona €, Juve iztržil največ

Trajkovski Kozak Maribor Lazio Evropska Liga Ljudski vrt Reuters
Evropska nogometna zveza (Uefa) je objavila številke lanskih sezon Lige prvakov in Evropske lige. Največ denarja je romalo na račun italijanskega Juventusa.

Čeprav je torinski Juventus izpadel že v četrtfinalu Lige prvakov, je po zaslužku v pretekli sezoni Lige prvakov suvereno zasedel prvo mesto. Drugouvrščeni Bayern München je prehitel za kar deset milijonov evrov.

Juventus je s tekmovanjem v Ligi prvakov zaslužil 65,3 milijona evrov, Bayern, sicer zmagovalec LP, 55, Borussia Dortmund, ki je igrala v finalu, pa 54,2.

Juve odlično prodal TV-pravice

Razlog za tako visok zaslužek je odlična prodaja televizijskih pravic, saj je Juventus z njimi zaslužil 44,8 milijona evrov, medtem ko je Bayern iz tega naslova spravil skupaj le dobrih 19 milijonov.

Klubi v Ligi prvakov so si po poročanju Uefe razdelili 904,6 milijona evrov. Na četrtem mestu je AC Milan (51,4), sledita španska polfinalista Real Madrid (48,4) in Barcelona (45,5), nato pa Paris Saint-Germain (44,7). Najvišjeuvrščeni angleški klub je Manchester United, ki je zaslužil 35,6 milijona evrov, najmanj pa se je okoristil zagrebški Dinamo, ki je pospravil 10,5 milijona evrov.

Mariboru dober milijon evrov in pol

Med udeležence Evropske lige je Uefa podelila 209 milijonov evrov, lep kos pa si je odrezal tudi slovenski prvak Maribor, ki je lani odlično nastopal v skupinskem delu tekmovanja. Skupno so vijoličasti prejeli 1,682 milijona evrov (1,3 milijona za uvrstitev v skupinski del, 300 tisoč evrov za rezultate in 82,829 evrov za televizijske pravice in oglaševanje). 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.