Šport > Nogomet
23 ogledov

Metalist izključen iz kvalifikacij za Ligo prvakov

Metalist EPA
Evropska nogometna zveza (Uefa) je zaradi vpletenosti v prirejanje izidov na tekmah ukrajinske lige leta 2008 nogometnemu moštvu Metalist iz Harkova odvzela pravico do nastopanja v evropskih tekmovanjih. Uefa je Metalist tako že izključila iz potekajočih kvalifikacij za Ligo prvakov.

Po statutu Uefe je klubom prepovedano nastopanje na evropskih tekmah, če je bil kdorkoli iz kluba po letu 2007 vpleten v kakršnokoli obliko prirejanja izidov.

Mednarodno športno razsodišče v Lozani je 2. avgusta zavrnilo pritožbo nekdanjega športnega direktorja kluba Jevgenija Krasnikova, ki je pred tremi leti dobil prepoved delovanja v klubu za pet let. Krasnikovu so dokazali zlorabe na tekmi 19. aprila 2008 proti ekipi Karpati iz Lvova.

Ekipa iz Harkova je v tretjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov izločila Paok iz Soluna in se uvrstila v zadnji krog kvalifikacij za Ligo prvakov, v katerem bi se morala pomeriti z nemškim Schalkejem.

Uefa še ni sprejela odločitev o tem, ali bo Schalke neposredno napredoval v Ligo prvakov ali bo možnost, da se prebije v zadnji krog kvalifikacij, dobil izločeni Paok, ki bi se tako meril s Schalkejem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.