Šport > Nogomet
14 ogledov

Mariborčani bi Dinamo: Hrvati so prepotentni

rajčević maribor dinamo Liga prvakov kvalfikacije pivarić schildenfeld Badelj Saša Despot
Sredine tekme 3. predkroga kvalifikacij za Ligo prvakov bodo dale zadnje potnike v play-off, kjer na nasprotnika že čaka Maribor. Bo to znova zagrebški Dinamo?

Vijoličasti tudi tokrat žal nimajo praktično nobenih možnosti, da bi se v petkovem žrebu uvrstili med nosilce. Še vedno nizek slovenski klubski koeficient, seveda ne po krivdi Maribora, slovenske prvake zaenkrat uvršča v družbo Ludogorca in Šahtarja Karagandija.

Med nosilci že pred sredinimi tekmami čakata Basel in Steaua, prva možna nasprotnika varovancev Anteja Čačića v play-offu. Maribor bi sicer lahko bil nosilec, toda potem bi morali v sredo izpasti Austria, Celtic, Viktoria Plzeň in Legia Varšava, natančneje trije od omenjenih, glede na to, da bo medsebojni obračun zagrebškega Dinama in Šerifa dal ekipo, ki ima višji koeficient od vijoličastih, v polju nosilcev pa so le še tri prosta mesta.

Viler: "Vsi so premagljivi"

Maribor bi se v nosilca spremenil, če namesto Austrie napreduje islandski Hafnarfjordur, švedski Elfsborg, estonski Nomme Kalju in norveški Molde, od katerih ima višji koeficient. Realno se to seveda ne bo zgodilo, zato Štajerci že pogledujejo proti možnim nasprotnikom iz bobna nosilcev, branilec Mitja Viler je po napredovanju proti Apoelu celo mirno izstrelil, da si znova želi zagrebškega Dinama.

"Letos lahko odkrito napademo Ligo prvakov. Ekipa ima za seboj že tri leta igranja močnih evropskih tekem, veliko smo se naučili. V petek bomo avtomatsko pogledali žreb ob 12. uri, ampak mislim, da so vsi premagljivi," je za Šport TV dejal nekdanji član Kopra. 

"Hrvati arogantni in prepotentni"

"Lahko bi jim vrnili ... Vemo, kakšni so Hrvati, arogantni in prepotentni, kako je bilo lani. Lani mogoče nismo bili pravi, ampak smo imeli na prvi tekmi veliko priložnosti, letos pa je prednost trener, ki jih dobro pozna. Jaz upam, da dobimo Dinamo!" 

O možnosti snidenja z nekdanjimi varovanci so hrvaški mediji že po prvi tekmi v Nikoziji podrobno izprašali mariborskega stratega Čačića, ki je priznal, da bi mu napredovanje proti Ciprčanom prineslo dvojno zadovoljstvo, saj bi s tem pomagal tudi modrim.

Čačić: "Nihče srečnejši, če pomagamo Dinamu"

"Igram za sebe, ne za Dinamo, ampak če izločimo Apoel, bo moja sreča še večja tudi zaradi Dinama," je za Sportske novosti dejal Čačić. "Dinamo je na tekmi s Šerifom pokazal, da je kvalitetnejši in zaslužil si je bolj prepričljivo zmago. Ne dvomim, da bo prišel v četrto predkolo. Nihče ne bo srečnejši od mene, če bo napredovanje Maribora pomagalo Dinamu."

Po torkovem napredovanju je že malce spremenil retoriko: "Saj veste, da bi se rad izognil takšnemu paru. Ampak če bomo naleteli na Dinamo, ga bomo poskušali izločiti. Jasno. Jasno pa je tudi, da bomo ne glede na tekmeca v zadnjem krogu kvalifikacij avtsajderji, zato o Ligi prvakov ne smemo razmišljati preveč."

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 3. predkrog, povratne tekme:

Ob 18.00:
FH Hafnarfjordur – Austria /0:1/
Zenit Sankt-Peterburg – FC Nordsjælland /1:0/

Ob 19.00:
Šerif – Dinamo Zagreb /0:1/
Metalist Harkiv – PAOK /2:0/

Ob 19.45:
Elfsborg – Celtic /0:1/

Ob 20.15:
Viktoria Plzeň – Nomme JK Kalju /4:0/

Ob 20.45:
Legia Varšava – Molde /1:1/
Zulte-Waregem – PSV Eindhoven /0:2/

/X:Y/ − v poševnicah je rezultat prve tekme
AB – z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 2
  • vladek 06:58 08.avgust 2013.

    Štajerci a ste gledali tekmu Sheriff-Dinamo.Želite še vedno Dinamo. Pa u Dinamu igraju sami stranci,kakšni Hrvati

  • vladek 17:29 07.avgust 2013.

    Maščevanje nije nobenem prineslo koristi.Jaz pa mislim tako,SAMO NE DINAMO