Šport > Nogomet
18 ogledov

''Tudi naslednji nasprotnik bo favorit''

čačić maribor dinamo Saša Despot
Ante Čačić, trener Maribora, po uvrstitvi v četrti krog kvalifikacij za Ligo prvakov ni mogel prehvaliti svojih varovancev.

Trener Maribora Ante Čačić je po remiju v Ljudskem vrtu, ki je Mariboru zagotovil napredovanje v četrti krog kvalifikacij za Ligo prvakov, dejal, da je zelo ponosen na svoje varovance, ki so se Apoelu zoperstavili s kompaktno in dobro organizirano igro.

''To so izločilni dvoboji. Naš cilj je bil, da o končnem zmagovalcu odloča povratna tekma, in to nam je tudi uspelo. V veliko pomoč pa nam je bila izjemna podpora s tribun. Izbrali smo način igre, za katerega smo menili, da je edini učinkovit proti tako kakovostni ekipi. Ustrezalo nam je, da gostom prepustimo igro. Če proti takšnim tekmecem nisi kompakten in dobro organiziran, zaideš v težave. Imajo zelo kakovostne napadalce, ki v igri ena na ena ustvarjajo višek. Mi pa smo jim to v večini primerov onemogočili in na koncu se nam je izšlo. Zagotovili smo si dodatnih osem evropskih tekem. Moramo biti zelo zadovoljni in ponosni na igralce, naš klub, naše navijače,'' je povedal Čačić.

''Njihovo nervozo smo pričakovali''

Tekma v Mariboru je bila izjemno napeta, gostom pa so v zaključku začeli popuščati živci. ''Njihovo nervozo smo pričakovali, saj so bili favoriti tega dvoboja. Bolj ko jim je zmanjkovalo časa za zadetek, bolj so se stopnjevale njihove frustracije in posledično nešportne reakcije. Sodnik je bil pozoren, se pravočasno odzval. Bilo je pomembno, da je naše moštvo ostalo mirno in stabilno ter ohranilo zbranost. Gostje so imeli nekaj priložnosti, a smo jih imeli tudi mi. Z doseženim zadetkom bi vmes tekmo pripeljali v mirnejše vode,'' je dogajanje na zelenici komentiral mariborski trener.

''Nogomet je čudna igra''

Na vprašanje, ali lahko pričakujemo uvrstitev v Ligo prvakov, je Čačić odvrnil: ''Težko je napovedati. Tako kot je bil Apoel favorit, bo verjetno tudi naš naslednji nasprotnik. To so tekme, ki trajajo 180 minut. Nogomet pa je čudna igra. Mi smo resna ekipa, delovna, disciplinirana. Vemo, kaj moramo početi vseh 90 minut. Ne bomo se predali, ne glede na nasprotnika.''

Hrvaški strateg žrebu ne posveča velike pozornosti. ''Počakajmo, da se odigrajo vse tekme tretjega kroga. Nimam posebnih želja, saj na žreb ne moremo vplivati,'' je zaključil 59-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.