Šport > Nogomet
9 ogledov

Čačić uslišan; odločalo se bo v Ljudskem vrtu

maribor zavrč prva liga slovensko prvenstvo bohar ibraimi milec Nino Verdnik
Nogometaši Maribora so v tretjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov v gosteh remizirali z Apoelom (1:1). Edini gol za vijoličaste je dosegel kapetan Marcos Tavares.

Nogometaši Maribora so v prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij Lige prvakov proti Apoelu v Nikoziji iztržili ugoden izid pred povratno tekmo. S ciprskim prvakom, ki je pred dvema sezonama celo igral v četrtfinalu tega tekmovanja, so igrali 1:1, vsaki ekipi je pripadel po en polčas. Domačim prvi, Slovencem pa drugi.

Uvodni del v zanemnju Apoela

Maribor je moral zaradi nenavadne kombinacije modro-rumene opreme nogometašev Apoela po odločitvi sodnikov zaigrati v vijoličastem dresu.

Tekmo so pred 20 tisoč gledalci bolje začeli domači, ki so od prve minute vršili pritisk na obrambo Maribora, a do vidnejše priložnosti niso prišli. Prvi strel proti vratom je pripadel varovancem Anteja Čačića, ko je po podaji Agima Ibraimija iz težkega položaja neuspešno poskusil Marcos Tavares.

Gonçalves premagal Handanovića

Nogometaši Apoela so resneje zapretili v 12. minuti, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Charalambides, z lepo obrambo pa se je izkazal Jasmin Handanović, ki je žogo odbil v kot.

Dve minuti kasneje je Esmaël Gonçalves ušel po desni strani, podajo pa mu je preprečil Martin Milec. V 21. minuti pa je pritisk domačih obrodil sadove. Z desne strani je podal Mario Sergio, v kazenskem prostoru pa je žogo sprejel Gonçalves in zadel v desni zgornji kot.

Slabih deset minut kasneje so imeli domači na voljo udarec iz kota, Alexandrou pa je poskusil kar z neposrednim udarcem proti vratom, zato je Handanović žogo izbil.

Ciprčani so do konca prvega polčasa zadrževali vodstvo, medtem ko so Mariborčani brez uspeha iskali izenačujoči zadetek. V 40. minuti je izjemno priložnost za povišanje vodstva zapravil Oliveira, ki je po podaji iz kota z glavo meril prek vrat.

Vijoličasti zaigrali kot prerojeni

Mariborčani so v drugi polčas krenili bolj odločno. Če so v prvem samo dvakrat sprožili proti vratom domače ekipe, so v drugem že v 50. minuti zagrozili prek Damjana Boharja, čigar strel v okvir vrat je ubranil Pardo. Pet minut kasneje je Željko Filipović prejel rumeni karton, nato pa je sledila nova obetavna akcija Čačićevih fantov. Mitja Viler je s podajo v kazenski prostor iskal Nusmirja Fajića, podajo pa je v kot izbil Oliveira. Po kotu je streljal Aleksander Rajčević, ki je meril previsoko.

Tavares zabil nekdanji ekipi

V 64. minuti je za veselje mariborske ekipe poskrbel Tavares, ki je izenačil po predložku Vilerja. V igro je nato vstopil Jean Philippe Mendy, ki je že v prvi akciji izsilil rumeni karton Oliveire. Prosti strel z razdalje 25 metrov je neuspešno izvedel Cvijanović, vijoličasti pa so zagospodarili na igrišču. Kombinirala sta Bohar in Viler, vendar žoge nista uspela spraviti do Tavaresa. Domači so nato izvajali dva zaporedna kota, v 77. minuti pa je v kazenskem prostoru Apoela padel Manduca. Glavni sodnik se ni odločil za belo točko, ampak je domačemu nogometašu pokazal rumeni karton. Štiri minute kasneje sreča za Mariborčane, ko je neoviran poskus Aloneftisa zletel prek vrat.

V zaključku tekme je sodnik pokazal še dva rumena kartona. Prvega Handanoviću, ki je zavlačeval, drugega pa Budimirju, ki je želel izsiliti enajstmetrovko.

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 3. krog:

Apoel Nikozija : Maribor 1:1 (1:0)
Gonçalves (21); Tavares (64)

Postavi:

APOEL FC: Pardo, Mario Sergio, Oliveira, Guilherme Amorim, Christian Da Silva (od 85. Benachour), Nuno Morais, Tiago Gomes, Charalambides (od 73. Budimir), Alexandrou (od 73. Aloneftis), Manduca, Gonçalves. Klop: Chiotis, Borda, Benachour, Aloneftis, Vinicius, Pieros Sotiriou, Budimir. Trener: Paulo Sergio.

NK MARIBOR: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus, Viler, Filipović, Cvijanović, Ibraimi (od 71. Mejač), Bohar, Tavares (od 83. Potokar), Fajić (od 65. Mendy). Klop: Pridigar, Potokar, Mejač, Dervišević, Mertelj, Črnic, Mendy. Trener: Ante Čačić.

Vrhunci tekme Apoel - Maribor:

Komentarjev 1