Šport > Nogomet
11 ogledov

Čačić: "Nismo igrali na 0:0"

maribor zavrč prva liga slovensko prvenstvo čačić trener ljudski vrt Nino Verdnik
Maribor še tretjo sezono zapored čakajo tekme v skupinskem delu evropskega pokala. Trener Ante Čačić je po napredovanju proti Apoelu z igralci 180 minut oddaljen celo od Lige prvakov.

"Najprej velika hvala tem izjemnim navijačem. Nato velika hvala mojim igralcem, to je velik, sijajen rezultat za slovenski klubski nogomet in slovenski nogomet sploh. Igrali smo proti močnemu nasprotniku, a vseeno našli način, da smo na dveh tekmah ostali neporaženi. S tistim golom v gosteh gremo v play-off za Ligo prvakov," je takoj po tekmi za Sportklub povedal Ante Čačić.

Nekdanji trener zagrebškega Dinama je proti Apoelu znova upravičil svoj nadimek "Srečković", potem ko je Maribor kljub povsem obrambni postavitvi preživel nekaj kritičnih minut v zaključku tekme in se veselil napredovanja v play-off Lige prvakov, ki že prinaša neposredno uvrstitev v skupinski del Evropske lige.

Edini način

"To je bil edini način, da se postavimo proti takšni ekipi. Oni so morali iskati gol, ker so imeli negativen rezultat, nam pa je odgovarjalo 0:0, a nismo šli na 0:0," je postavitev z le enim napadalcem in množico obrambnih vezistov v zaključku tekme branil zagrebški strateg. 

"Iz obrambe smo želeli hitre prehode, prihajali smo do priložnosti v prve pol ure, ampak jih na žalost nismo realizirali. Seveda, ko se je tekma bližala koncu, smo se pomikali nazaj, bal sem se, da se ne bi odvila v napačno smer. Vedeli smo, kako se moramo braniti, to smo disciplinirano počeli in na koncu sem navdušen, to je velik rezultat. Napredovali smo mimo nosilca, to je velika stvar za klub in to prelepo publiko. Hvala vsem!"

Srce na dveh tekmah prineslo rezultat

Čačić je za razliko od nore ciprske klopi precej bolj mirno spremljal dogajanje na zelenici in po kar sedmih minutah mučnega sodnikovega podaljška dobil tudi objem športnega direktorja Zlatka Zahovića.

"Jaz skušam ostati miren in trezen, da ostanem v tekmi in lahko pomagam ekipi. Takšnih tekem je bilo že veliko, ta se je končala dobro in jaz sem srečen zaradi tega," je še dodal trener, ki ga je pred prvo tekmo na Cipru prizadela družinska tragedija.

Kondicijski trener Ciprčanov prebral izjavo

"Komaj čakam, da malce objamem igralce v slačilnici, o žrebu nisem razmišljal. Lahkega nasprotnika v play-offu za Ligo prvakov gotovo ni, ampak 180 minut nas deli od Lige prvakov in storili bomo vse, da pridemo naprej. Čakajo nas zelo močne ekipe, ekipe, ki so objektivno po rejtingu pred našo ekipo. Ampak videli ste, da nam je srce na dveh tekmah prineslo rezultat," je še povedal Hrvat. 

Čačić se je nato razgovoril tudi na novinarski konferenci, kjer je izključenega portugalskega trenerja Paula Sérgia pri gostih nadomeščal kar Cristian Adrian Dragota, kondicijski trener Apoela.

"Igralci Maribora nimajo vpliva na cirkus"

"Tu sem, ker je trener dobil rdeč karton, prebral bom kratko izjavo kluba, brez vprašanj. Tu sem iz spoštovanja do igralcev in Maribora. Čestital bi igralcem Maribora, ki nimajo vpliva na cirkus tukaj in na Cipru. Najlepša hvala," je bil kratek Romun, zato pa je bil toliko bolj obširen Čačić.

"Ne vem kje začeti, zelo sem navdušen. Pred malo manj kot letom sem se z nekdanjo ekipo uvrstil v ligo prvakov, zdaj sem na robu tega uspeha z Mariborom. Velika hvala Mariboru in vsem navijačem. Danes je za nami težka tekma, ki pa smo jo pričakovali. Vedeli smo, da je Apeoel kakovostna ekipa, a smo si pripravili načine, kako se prebiti naprej. To je zdaj zelo pomemben korak za slovenski nogomet, pred nami je še 180 minut do Lige prvakov," je začel Čačić.

"Navdušen sem tudi nad sprejemom navijačev. Že na prvem treningu, ki sem ga tukaj vodil, sem bil lepo sprejet, to se nadaljuje tudi zdaj. Upam, da bo tako tudi naprej. Človek se dobro počuti, ko ti skandirajo ime, a saj veste, kako je v športu, dokler gre dobro, gre, ko pa ne, ti žvižgajo. A v vsakem primeru je zdaj lep občutek, ki ga še nisem doživel. Apoel je dobra ekipa, ima zelo dobre napadalce, zato smo morali najti igro, ki jim bo zaprla napad in jih prisiliti, da bodo igrali širše in bodo brez priložnosti po globini. To je bil edini način, da se lahko zoperstavimo takšni ekipi, kot je Apoel."

Cvijanović: "Maribor lahko igra tudi na rezultat"

Vezist Goran Cvijanović je po obračunu v Ljudskem vrtu priznal, da je Maribor za razliko od prejšnjih sezon pod Darkom Milaničem jasno zaigral na rezultat, a da je tudi to nova kakovost Čačićevega moštva.

"Bili smo res pametni, dobro smo stali. Vedeli smo, da nas bodo zelo težko prebili, če se bomo dobro postavili, na koncu pa smo pokazali, da ima Maribor še eno kakovost – da lahko igra tudi na rezultat," je dejal primorski vezist.

"Mislim, da smo danes garali za ekipo in se podredili rezultatu. Na koncu ni važen posameznik, važna je ekipa. Maribor gre v play-off in upamo, da se uresničijo sanje. Pravijo, da sreča spremlja hrabre, zato verjamem, da tudi nas. Gotovo moraš imeti tudi nekaj sreče, tudi mi smo imeli nekaj priložnosti, toda zdaj gre lahko ta tekma v zgodovino. Mi bomo zdaj uživali v tem trenutku, ampak že jutri je nov dan."

Komentarjev 3
  • Žurnalček 13:07 07.avgust 2013.

    Kva se šopirte, Ciper ima 788.000 prebivalcev in je Apoel vaški klub proti Mariboru.

  • vladek 06:46 07.avgust 2013.

    Sodnik za 10 Čačić in ostali za 1

  • vico 22:53 06.avgust 2013.

    mene ni prepricu...je lan tut z dinamom bil sam kanon futr u lp.