Šport > Nogomet
21 ogledov

Dinamo kot nosilec spet čaka na Maribor

Rukavina Husejinović Dinamo Zagreb Šerif Liga prvakov kvalifikacije Maksimir Slavko Midzor/PIXSELL
Pot proti Ligi prvakov bo nogometaše Maribora v play-offu vodila skozi Basel, Glasgow, Bukarešto, Plzeň ali Zagreb. Po tekmah 3. predkroga so namreč znani vsi nosilci žreba.


Dinamo
je že po desetih minutah tekme proti Šerifu uspel izkoristiti praktično prvo priložnost, ki se jim je ponudila. Zagrebčani so se v Maksimirju "izkazali" z izjemno neučinkovitostjo, v Tiraspolu pa je z izvrstnim zadetkom mrežo domačih načel Junior Fernándes

Čilski nogometaš, ki je v klub kot posojen nogometaš prišel pred začetkom sezone iz Bayerja Leverkusna, športni direktor Zoran Mamić pa ga je označil celo za "najboljšo okrepitev v zgodovini", je z roba kazenskega prostora s pomočjo vratnice zadel za 1:0.

Jurčić: "Nekatere poznamo bolje od drugih"

Zagrebčani so vse dvome o napredovanju rešili slabih 20 minut kasneje,
ko je po podaji s strani zadel še alžirski napadalec Hilel Soudani. Modri, ki so v lanskem play-offu izločili Maribor, bodo tudi tokrat nosilci, v boben pa jih je z visokih 3:0 poslal Duje Čop, ki je zadel v drugem polčasu.

"Z nekaterimi od ekip smo že igrali, zato jih malce bolje poznamo od katerih drugih, v vsakem primeru pa tam ne bo slabe ekipe," je po zmagi v Tiraspolu povedal Dinamov trener Krunoslav Jurčić. "Seveda nam je lažje, ker smo spet nosilci, ampak vseh pet možnih nasprotnikov so kvalitetna moštva."

Matavž zabil z 11 metrov

Austria je znova brez Dareta Vršiča trpela pri islandskem FH Hafnarfjordurju in z igralcem manj iztržila remi brez golov, ki je bil po zmagi na prvi tekmi na Dunaju dovolj za tesno napredovanje.

Matavž Bossut Zulte-Waregem PSV Eindhoven Liga prvakov kvalifikacije | Avtor: EPA EPA
Živce PSV Eindhovna je v Bruslju z uspešno izvedeno enajstmetrovko v drugem polčasu pomiril Tim Matavž, ki je zadel za vodstvo gostov. Primorec je tako zabil svoj prvi gol v novi sezoni, potem ko na začetku nizozemske Eredivisie še ni bil med strelci. Nizozemci so na sosedskem derbiju na koncu zanesljivo slavili (3:0).

Lepi spomini na Glasgow

Toda PSV v kvalifikacijah za najelitnejše tekmovanje Evrope čaka povsem drugačna pot od Maribora, ki se lahko meri samo s prvaki. Med njimi je brez zadetkov proti Elfsborgu napredoval Celtic, za katerega je tako kot v primeru Austrie zadostoval gol z domače tekme.

Vijoličasti imajo na Glasgow lepe spomine, tam so pred dvema letoma šokirali Celticove mestne tekmece Rangers in se prvič uvrstili v skupinski del Evropske lige. Kot možni nasprotnik Maribora se na petkovem žrebu ponuja češka Viktoria Plzeň, ki je visoko odpravila estonski Nomme JK Kalju (6:2).

Becali bi gledal Maribor iz zapora

Že po torkovih tekmah je bilo jasno, da sta možna nasprotnika slovenskih prvakov tudi Basel in Steaua. Švicarji so zapravili prednost treh golov in komaj zdržali pri Maccabiju Tel-Avivu (4:3), medtem ko so se Romuni kljub remiju veliko lažje sprehodili mimo Dinama Tbilisija (1:1).

Tudi brez priprtega lastnika Gigija Becalija, ki prestope svojih nogometašev in ostale posle, povezane s klubom, opravlja kar iz svoje celice, bi bili nekdanji evropski prvaki proti Mariboru seveda veliki favoriti. V play-off se je pozno zvečer uvrstila tudi Legia, ki je brez Marka Šulerja na identičen način kot vijoličasti z 0:0 izločila norveški Molde.

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 3. predkrog, povratne tekme:

FH Hafnarfjordur : AUSTRIA 0:0 /0:1/
RK: Suttner (62/Austria)
Vršiča (Austria) ni bilo v ekipi
.

ZENIT : FC Nordsjælland 5:0 (1:0) /1:0/
Širokov (26, 90), Hulk (50), Danny (62), Aršavin (68)
RK: Neto (72/Zenit)
Stokholm (Nordsjælland
) je v 74. minuti zapravil enajstmetrovko.

Šerif : DINAMO ZAGREB 0:3 (0:2) /0:1/
Fernándes (10), Soudani (27), Čop (61)

METALIST HARKIV : PAOK Solun 1:1 (0:0) /2:0/
Blanco (72); Necid (83)

Elfsborg : CELTIC 0:0 /0:1/

VIKTORIA PLZEŇ : Nomme JK Kalju 6:2 (2:1) /4:0/
Horváth (20/11-m, 44, 62), Tecl (58), Hořava (71), Wágner (82); Quintieri (10, 69)

LEGIA VARŠAVA : Molde 0:0 /1:1/
Šulerja (Legia) ni bilo v ekipi.

Zulte-Waregem : PSV EINDHOVEN 0:3 (0:0) /0:2/
Matavž (56/11-m), Bakkali (73), Godeau (90/a.g.)
Matavž (PSV) je odigral celo tekmo.

/X:Y/ − v poševnicah je rezultat prve tekme
AB – z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.