Šport > Nogomet
123 ogledov

Mariboru žreb namenil močne Čehe

maribor zavrč prva liga slovensko prvenstvo bohar trajkovski filipović Nino Verdnik
Žreb zadnjega predkroga Lige prvakov je Mariboru namenil močno češko moštvo Viktorio Plzeň. Maribor bo povratno tekmo igral doma. Matavž bo Ligo prvakov s PSV naskakoval prek Milana.

Trener Maribora Ante Čačić je v prvi izjavi po žrebu v Nyonu za spleto stran kluba dejal: “Na žreb ne moreš vplivati, v tej fazi tekmovanja ni več slabih ekip. Lahko bi imeli opravka tudi s težjim nasprotnikom, smo pa nedvomno dobili organizirano, resno, spoštovanja vredno ekipo. Češki prvak ima stanovitnost, nizajo uspehe tudi na evropskem prizorišču, dolgo jih vodi isti trener. Toda nismo brez možnosti. Dobro je, da igramo najprej v gosteh. Če poskrbimo za dobro izhodišče pred povratnim obračunom na našem stadionu, smo blizu. Prva tekma bo zelo pomembna, v prihodnjih dneh bomo storili vse za temeljito zbiranje vseh informacij o moštvu iz Plzna.”

Dvakratni češki prvak je lani v Evropski ligi tekmovanje končal med 16 najboljšimi moštvi. V osmini finala ga je izločil turški Fenerbache (1:2 je bil skupni rezultat v golih na obeh tekmah v korist Turkov). V svoji skupini so Čehi s štirimi zmagami, remijem in le enim porazom zasedli prvo mesto pred slovitim Atléticom Madridom, v šestnajstini finala pa so bili z dvema zmagama in s skupnim izidom 5:0 boljši od italijanskega Napolija.

Za Viktorio Plzeň so v preteklosti igrala znana imena češkega nogometa, kot sta Petr Čech in Pavel Nedvěd, v letošnji sezoni pa je ekipa sestavljena iz domačih nogometašev, štirih Slovakov in Mladena Veselinovića iz BiH.

Na kocki 8,6 milijona evrov

Maribor se je pred 14 leti kot edini slovenski klub prebil v Ligo prvakov, zadnji dve leti mu je spodletelo in je igral v Evropski ligi. Druga udeležba v skupinskem delu najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja bi Mariborčanom navrgla 8,6 milijona evrov. Vsaka zmaga v skupinskem delu prinaša dodaten milijon, remi pa polovico te vsote.

Če se Mariboru ne bo uspelo prebiti v Ligo prvakov, bodo slovenski prvaki igrali v skupinskem delu Evropske lige, klub bo za to prejel 1,3 milijona evrov, 200 tisoč evrov za vsako zmago in sto tisoč evrov za vsak neodločen izid.

Prve tekme bodo 20. ali 21. avgusta, povratne 27. ali 28. avgusta. 

Žreb Lige prvakov, kvalifikacije, 4. krog:

Pari:
Dinamo Zagreb - Austria Dunaj
Ludogorec Razgrad - Basel
Viktoria Plzen - Maribor
Šahtar Karagandi - Celtic
Steaua - Legia Varšava

Neprvaki:
Lyon - Real Sociedad
Schalke - Metalist Harkiv
Pacos De Ferreira - Zenit
PSV Eindhoven - Milan

Komentarjev 2
  • sasquatch 13:27 09.avgust 2013.

    vsi vemo kakšen je trenutno realen domet našega fuzbala v evropi, zato ne rabi slepomišit. sicer pa je vsak fičnik, ki ga katerikoli naš klub dobi brca naprej. samo kaj, če se to nikjer ne pozna. za našo vaško ligo ...prikaži večo pa je itak vse dobro.

  • vico 11:14 09.avgust 2013.

    s tako igro ne bo nikoli kej naredu....