Šport > Nogomet
27 ogledov

Pritožba Metalista zavrnjena, v Evropi Paok

Metalist Harkov : Bayer Leverkusen EPA
Ukrajinski Metalist je dokončno izločen iz evropskih pokalov, s Schalkejem se bo za vstop v Ligo prvakov meril solunski Paok.

Mednarodno športno razsodišče v Lozani (Cas) je danes zavrnilo pritožbo ukrajinskega kluba Metalist Harkov, ki je želel, da razveljavi odločitev Evropske nogometne zveze (Uefa) o diskvalifikaciji iz Lige prvakov. Namesto moštva iz Harkova bo tako v evropskih tekmovanjih igral solunski Paok.

Plačali za stare grehe športnega direktorja

Uefa je ukrajinski klub kaznovala zaradi vpletenosti v prirejanje izidov na tekmah ukrajinske lige leta 2008 in mu odvzela pravico do nastopanja v evropskih tekmovanjih v sezoni 2013/14. Po statutu Uefe je klubom prepovedano nastopanje na evropskih tekmah, v kolikor je bil kdorkoli iz kluba po letu 2007 vpleten v kakršnokoli obliko prirejanja izidov.

Grki v Gelsenkirchen

Po odločitvi Casa je dokončno jasno, da bo v zadnjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov proti nemškemu Schalkeju, tekmi bosta 21. in 27. avgusta, igral Paok iz Soluna, ki ga je Uefa že v sredo potrdila kot zamenjavo za kaznovani Metalist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.