Šport > Nogomet
33 ogledov

Kazen Mauriju: pol leta brez nogometa

italijanski pokal juventus lazio mauri EPA
Kapetan Lazia Stefano Mauri pol leta ne bo smel igrati nogometa, saj je bil spoznan za krivega pri nameščanju tekem svojega kluba.

Nekdanji italijanski reprezentant je eden od peterice nogometašev, ki so bili kaznovani za sodelovanje pri prirejanju rezultatov. Italijanska nogometna zveza (FIGC) je sporočila, da je Stefano Mauri kaznovan s polletno prepovedjo igranja nogometa, ker pristojnih ni obvestil o nameščanju tekme. Poleg njega so bili kaznovani še Mario Cassano (Piacenza), Stefano Ferrario (Lecce), Carlo Gervasoni in Alessandro Zamperini. Slednja sta že zaključila karieri.

Vsa peterica se je znašla v preiskavi zaradi športnih prevar na tekmah, pod drobnogledom pa sta bila predvsem dvoboja med Laziom in Genoo ter Laziom in Leccejem ob koncu sezone 2010/11. "Garvasoni je prejel dvomesečni suspenz, Cassno štirimesečni, Ferrario in Mauri pa polletnega. Kazen Zamperiniju znaša dve leti," so objavili na uradni strani FIGC.

Lecce je bil dodatno kaznovan z odvzemom 20.000 evrov, Lazio pa bo moral plačati 40.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.