Šport > Nogomet
7 ogledov

Dvojna zmaga za Lazio: pokal in potolčena Roma

(Lazio : Roma) EPA
Danes smo bili priča zadnjemu dejanju italijanske klubske sezone. V finalu italijanskega pokala sta se na rimskem Olimpicu pomerila mestna rivala Roma in Lazio. Biancocelesti so bili uspešnejši, z golom Senada Lulića so si zagotovili tudi nastopanje v Ligi Evropa v prihodnji sezoni.

Na rimskem Olimpicu sta se pomerila večna rivala iz italijanske prestolnice - Roma in Lazio. Nobena izmed ekip si nastopa v Evropi ni zagotovila prek Serie A, tako da danes ni bila v igri le pokalna lovorika, temveč tudi Liga Evropa.

Lazio je dobil tri od zadnjih štirih medsebojnih tekem, zadnji "Derby della Capitale" na začetku aprila pa se je končal z remijem. Tudi tokrat so bili Biancocelesti uspešnejši, slavili so minimalno zmago.

Lazio aktivnejši v prvem delu

Prvi je, že v četrti minuti, zapretil Lazio. Senad Lulić je sprožil z roba kazenskega prostora, Bogdan Lobont je žogo odbil, Miroslav Klose pa nato ni uspel izkoristiti odbitka in ostalo je pri začetnem izidu. Giallorossi so prvi strel proti Federicu Marchettiju poslali v 9. minuti, poizkus Francesca Tottija ni bil pretežak zalogaj. Le nekaj sekund kasneje je do strela na desni strani kazenskega prostora prišel še Michael Bradley, Američan je meril mimo daljše vratnice.

Po daljšem zatišju in igri pretežno na sredini igrišča, ki jo je z dokaj nenevarnim strelom prekinil le Eric Lamela, smo novo obetavnejšo situacijo spet videli v 35. minuti. Klose je dobil skok na drugi vratnici, z glavo pa okroglega usnja ni uspel usmeriti mimo vratarja "sinov volkulje". Povsem ob koncu prvega dela je do strela z glavo iz neposredne bližine prišel še Mattia Destro, toda bil je malce prenizek, da bi lahko resneje ogrozil gol Lazia. Prvi polčas se je tako končal brez golov.

Lulić mož odločitve

Drugi polčas se je začel v zelo umirjenem ritmu, dvakrat je z razdalje za Giallorosse zapretil Totti. V 67. minuti je Lulić poslal predložek na drugo vratnico, tam je žogo zavrnil Stefano Mauri, Klose pa je v sredini malce zamudil, da bi lahko okroglo usnje potisnil v prazno mrežo. Tri minute kasneje se je na drugi strani Destro lepo otresel Giuseppeja Biave, a streljal je preslabo za Marchettija. 

Kazen je prišla le nekaj sekund kasneje. Antonio Candreva je prebil levi bok Rome, ki ga je varoval Federico Balzaretti, ostro podal v sredino, tam pa je Lulić iz bližine zabil za vodstvo Lazia. Dve minuti zatem bi "sinovi volkulje" skoraj izenačili po nevarnem prostem strelu Tottija, Marchetti je z malce sreče žogo preusmeril v okvir gola, nato pa jo ujel.

V zadnjih minutah so Giallorossi obupno skušali izenačiti, toda obramba čete Vladimirja Petkovića je bila trdna. V 93. minuti bi Mauri lahko zapečatil zmago, ko se je popolnoma sam znašel pred Lobontom, a je meril preveč po sredini vrat. Kljub temu so Biancocelesti vzdržali in se veselili najslajše zmage v letošnji sezoni. 

Več sledi ...

Italijanski pokal, finale:

Roma : Lazio 0:1 (0:0)
Lulić (71)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.