Šport > Nogomet
7 ogledov

Sum prirejanja tekem v španski ligi

deportivo levante EPA
Španska nogometna zveza preiskuje podrobnosti tekme lige BBVA med Deportivom in Levantejem, ki je bila na sporedu 13. aprila. Nogometni klub iz Valencie je izgubil z 0:4, zdaj pa so se pojavila namigovanja, da je bil rezultat prirejen.

Španski prvoligaš Deportivo je 13. aprila na tekmi La Lige premagal Levante (4:0). Obračun je postal predmet preiskave Španske nogometne zveze, saj obstaja sum, da je šlo za prirejanje rezultata.

javier barkero | Avtor: EPA EPA
Deportivo, ki se trenutno nahaja na 17. mestu La Lige in se krčevito bori za obstanek v prvi španski ligi, je v 16 minutah tekme dosegel tri zadetke. Vezist Levanteja Javier Barkero je po tekmi nekatere soigralce obtožil, da se niso dovolj trudili. ''Preiskava bo opravljena za vsako tekmo, za katero bo obstajal kakršenkoli sum,'' je povedal predstavnik La Lige.

Na sporni tekmi je v 11. minuti prvi zadel Juan Carlos Valeron, v 19. je na 2:0 povišal Pizzi, osem minut kasneje pa se je med strelce vpisal še Nelson Oliveira. Končnih 4:0 je v 91. minuti postavil Bruno Gama.

Levante je na svoji uradni strani sporočil, ''da bo pomagal in sodeloval pri preiskavi.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.