Šport > Nogomet
29 ogledov

V Italiji trije nogometaši kaznovani zaradi prirejanja izidov

catania inter serie a marchese EPA
Paulo Vitor de Souza Barreto in Giovanni Marchese sta si zaradi dogovarjanja izidov prislužila suspenz in denarno kazen. Še bolj kruta usoda je doletela Davideja Lanzafameja.

Napadalec italijanskega prvoligaša Torina - Paulo Vitor de Souza Barreto - in branilec Genoe - Giovanni Marchese - sta zaradi dogovarjanja izidov za tri mesece suspendirana, plačati pa bosta morala po 10.000 evrov denarne kazni.

Barreto in Marchese sta bila kaznovana, ker nista pristojnim organom prijavila, da je bila tekma Serie B med Salenritano in Barijem maja 2009 prirejena. Tekma se je končala s 3:2. Barreto je bil takrat igralec Barija, Marchese pa je kot posojeni nogometaš Barija igral za Salernitano.

Lanzafame jo je še bolj skupil

Kazen pa je doletela tudi napadalca Catanie Davideja Lanzafameja, ki je trenutno posojen madžarskemu Honvedu. Lanzafameja so suspendirali za 16 mesecev, naložili pa so mu plačilo 40.000 evrov kazni. Lanzafame je sicer priznal krivdo za prirejanje izidov v sezonah 2008/09 in 2010/11, ko je bil član Barija in Brescie. Ker je priznal krivdo, se je izognil štiriletni prepovedi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.