Šport > Nogomet
22 ogledov

Tudi Napoli med obtoženimi

napoli aik solna EPA
Tožilstvo Italijanske nogometne zveze (FIGC) je izdalo obtožnico proti prvoligašu Napoliju zaradi suma prirejanja izida na tekmi zadnjega kroga serie A v sezoni 2009/10 proti Sampdorii.

Disciplinska komisija bo najprej zaslišala nekdanjega tretjega vratarja kluba Mattea Gianella in igralca Silvia Giustija.

Ob Gianellu in Giustiju sta v preiskavi tudi Paolo Cannavaro in Gianluca Grava, ki naj bi vedela za prirejanje izida, a tega nista prijavila ustreznim organom. Na omenjeni tekmi je zmagala Sampdoria, s temi tremi točkami pa se ji je uspelo uvrstiti na mesto, ki je vodilo v kvalifikacije za Ligo prvakov. V kolikor bodo dokazali, da je šlo za prirejanje izida, kluboma grozi odvzem točk, nogometašem pa suspenz.

Ta preiskava je sicer del širšega procesa, v katerem italijanske nogometne in civilne oblasti skušajo izkoreniniti nepravilnosti ter se izogniti novi aferi, kot je bila Calciopoli leta 2006.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.