Šport > Nogomet
14 ogledov

Kapetan Lazia med osmimi osumljenimi

Stefano Mauri Mauro Zarate gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava EPA
Na Apeninskem polotoku preiskujejo osem novih italijanskih nogometašev, za katere sumijo, da so v zaključku domačega prvenstva v sezoni 2010/11 nameščali tekme.

Osem italijanskih nogometašev, med katerimi je najbolj znan reprezentančni vezist Lazia Stefano Mauri, je osumljenih, da so v končnici italijanskega prvenstva serie A v sezoni 2010/11 prirejali izide.

Vseh osem 24. julija čaka zaslišanje pred državnim tožilstvom v Cremoni, so sporočili iz Italijanske nogometne zveze (FIGC)Tožilstvo preiskuje dvoboja Lazio  Genoa iz predzadnjega kroga prvenstva ter Lecce  Lazio iz zadnjega kroga; oba sta se končala z izidom 4:2 v korist Lazia.

Lazio z "minusom" v novo sezono?

Poleg Maurija so goljufanja osumljeni še Mario Cassano in Carlo Gervasoni, ki sta takrat igrala za nižjeligaša Piacenzo, Alessandro Zamperini, ki je bil prav tako član nižjeligaša Fidenea, nogometaš Genoe Omar Milanetto te trojica Lecceja: Massimiliano Benassi, Stefano Ferrario in Antonio Rosati. Cassano in Zamperini sta že bila kaznovana s petletno prepovedjo igranja zaradi vpletenosti v škandal s prirejanjem izidov na nekaterih drugih tekmah.

Cremonski tožilec Roberto Di Martino je med preiskavo izjavil, da ima trdne dokaze, da je bil izid tekme Lecce − Lazio prirejen. Stavničarji naj bi samo na tej tekmi zaslužili okoli dva milijona evrov, za podkupnine igralcev pa so porabili približno 600.000 evrov.

Italijanska zveza je že napovedala, da se lahko zgodi, da bodo Lazio, Genoa in Lecce zaradi "objektivne odgovornosti" kaznovani z odvzemom točk v novi sezoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.