Gorenje brez elite

Foto: Gorenje Velenje/Facebook
Foto: Gorenje Velenje/Facebook
Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji finalni tekmi kvalifikacijskega turnirja za nastop v evropski ligi prvakov v slovaškem Prešovu izgubili proti domačemu Tatranu (23:21) in v sezoni 2016/17 ne bodo nastopili v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini.
Oglej si celoten članek

Slovenski podprvaki so v odločilni tekmi za nastop v ligi prvakov morali priznati premoč slovaškemu prvaku Tatranu iz Prešova, ki se je z zmagoslavjem na domačem turnirju prebil v skupinski del lige prvakov.

Igral bo v skupini C, v kateri so tudi španska Naturhouse La Rioja, makedonski Metalurg iz Skopja, ruski Čehovski medvedi, francoski Montpellier in norveški Elverum.

Odločilna prva polovica drugega polčasa

Izbranci Marka Šibile so bili vseskozi v zaostanku. Zavoljo zahtevnosti in teže tekme nikakor niso razvili svoje igre, v 14. minuti pa so si priigrali tri gole zaostanka (3:6). Z dvema goloma Roka Golčarja so dve minuti znižali na 5:6, a že v 19. minuti znova zaostajali za tri (5:8). Po velenjski minuti odmora so vzpostavili ravnotežje in se štiri minute pred odhodom na veliki odmor znova približali na 10:11, bližje pa niso mogli.

Velenjčani so vse možnosti za napredovanje zapravili v prvih desetih minutah nadaljevanja, ko so dosegli le en gol - prispeval ga je Luka Mitrović -, ob tem pa so v 38. minuti ostali brez Vida Levca, ki je zaradi grobega prekrška prejel rdeči karton. A se tem se njihove nezgode niso končale, do 34. minute so realizirali le dve od šestih sedemmetrovk.

Vse te nerodnosti slovenskega podprvaka je slovaška zasedba s pridom izkoristila, povsem je prevzela nadzor na parketu. Igra velenjske zasedbe je razpadla, v 53. minuti si je pridelala zaostanek sedmih golov (14:21) in končala svoje sanje o ligi prvakov. V zadnjih minutah je izkoristila ležerno igro domače ekipe in se približala na dva gola.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Golčar s petimi, Mitrović in Blaž Kleč sta dosegla po štiri gole.

Kvalifikacije za ligo prvakov, finale:

Tatran Prešov - Gorenje Velenje 23:21 (12:10)
Rabek 7; Golčar 5, Kleč in Mitrović po 4.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.