Šport
25 ogledov

Gorenje brez elite

Tatran prešov Gorenje Velenje Gorenje Velenje/Facebook
Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji finalni tekmi kvalifikacijskega turnirja za nastop v evropski ligi prvakov v slovaškem Prešovu izgubili proti domačemu Tatranu (23:21) in v sezoni 2016/17 ne bodo nastopili v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini.

Slovenski podprvaki so v odločilni tekmi za nastop v ligi prvakov morali priznati premoč slovaškemu prvaku Tatranu iz Prešova, ki se je z zmagoslavjem na domačem turnirju prebil v skupinski del lige prvakov.

Igral bo v skupini C, v kateri so tudi španska Naturhouse La Rioja, makedonski Metalurg iz Skopja, ruski Čehovski medvedi, francoski Montpellier in norveški Elverum.

Odločilna prva polovica drugega polčasa

Izbranci Marka Šibile so bili vseskozi v zaostanku. Zavoljo zahtevnosti in teže tekme nikakor niso razvili svoje igre, v 14. minuti pa so si priigrali tri gole zaostanka (3:6). Z dvema goloma Roka Golčarja so dve minuti znižali na 5:6, a že v 19. minuti znova zaostajali za tri (5:8). Po velenjski minuti odmora so vzpostavili ravnotežje in se štiri minute pred odhodom na veliki odmor znova približali na 10:11, bližje pa niso mogli.

Velenjčani so vse možnosti za napredovanje zapravili v prvih desetih minutah nadaljevanja, ko so dosegli le en gol - prispeval ga je Luka Mitrović -, ob tem pa so v 38. minuti ostali brez Vida Levca, ki je zaradi grobega prekrška prejel rdeči karton. A se tem se njihove nezgode niso končale, do 34. minute so realizirali le dve od šestih sedemmetrovk.

Vse te nerodnosti slovenskega podprvaka je slovaška zasedba s pridom izkoristila, povsem je prevzela nadzor na parketu. Igra velenjske zasedbe je razpadla, v 53. minuti si je pridelala zaostanek sedmih golov (14:21) in končala svoje sanje o ligi prvakov. V zadnjih minutah je izkoristila ležerno igro domače ekipe in se približala na dva gola.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Golčar s petimi, Mitrović in Blaž Kleč sta dosegla po štiri gole.

Kvalifikacije za ligo prvakov, finale:

Tatran Prešov - Gorenje Velenje 23:21 (12:10)
Rabek 7; Golčar 5, Kleč in Mitrović po 4.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.